Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Foreign Policy: "Κάτι βρωμάει στην Αθήνα- Εικόνες μιας αποτυχημένης οικονομίας

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τίμοθι Φάντεκ με τίτλο "Κάτι βρωμάει στην Αθήνα- Εικόνες μιας αποτυχημένης οικονομίας" παρουσιάζουν μια... Αθήνα παρακμιακή, μια Αθήνα που καταρρέει υπό το βάρος της φτώχειας και της εγκληματικότητας.

Τι να σου κάνει ένα τηλεοπτικό χαστούκι;Η Χρυσή Αυγή έχει παράδοση!

Ηταν Μάιος του 2009, απόγευμα. Η Ομόνοια είχε αδειάσει γιατί είχε μαθευτεί το νέο. Είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Κράνη, σημαίες με χοντρά κοντάρια και ασπίδες. Στην «κάτω γωνία» στο παλιό Εφετείο, στη Σωκράτους, οι μετανάστες ετοίμαζαν την άμυνά τους. Εσπαγαν τα μάρμαρα και οχυρώνονταν στα παραβιασμένα γραφεία του οκταώροφου κτιρίου. Ενάμιση χρόνο από τότε, τον Νοέμβριο του 2010, η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Bild: Ολη η συνέντευξη του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη

Συνέντευξη του γνωστού οικονομολόγου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερτίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Δημοσιογράφος κολλάει...στον τοίχο εκπρόσωπο της ΕΚΤ (video)

Ο δημοσιογράφος Vincent Browne «κολλάει» στον τοίχο τον εκπροσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaus Masuch,

Euro 2012: Ανοίγει η αυλαία στην ΕΤ1

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 19.00 ανοίγει η αυλαία για τους αγώνες του 2ου ομίλου του EURO 2012 με την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Δανία. Ο αγώνας που θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 θα διεξαχθεί στο «στάδιο Μέταλιστ» στο Χάρκοβο της Ουκρανίας και την περιγραφή θα κάνει ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Νωρίτερα, στις 18.00, η εκπομπή «EUROLAND!» – Pre Game με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και τον Στέφανο Δημητριάδη θα μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα πριν από τον αγώνα της Ολλανδίας με την Δανία.

Alpha: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μανώλης Λέκκας

Ο Alpha ανακοινώνει ότι o Μανώλης Λέκκας αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του σταθμού.Ο Μανώλης Λέκκας έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wella Hellas και της Sebastian International.

Σχέδιο υπουργικής απόφασης για μείωση ραδιοσυχνοτήτων

Το σχέδιο υπουργικής απόφασης και τα σενάρια των συμβούλων για την εκχώρηση των ραδιοσυχνοτήτων.

Sigma TV: Τι λέει ο Μιχαλολιάκος για το επεισόδιο με Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή


Σάλος και «εθνικό παραλήρημα» έχει προκληθεί από το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης μπουγέλωσε την Ρένα Δούρου και χαστούκισε επανειλημμένως την Λιάνα Κανέλλη.

Ρεπορτάζ στην Αστόρια-Τι λένε για την Ελλάδα


Guardian: Κανέλλη-Δούρος Κασιδιάρης στα δημοφιλέστερα θέματά τους

Ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στην ηλεκτρονική σελίδα της Guardian είναι η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Reuters: «Ελλάδα, μια οδυνηρή επιστροφή στις ρίζες”

«Ελλάδα, μια οδυνηρή επιστροφή στις ρίζες”, είναι ο τίτλος ενός ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Το πρακτορείο μίλησε με νέους που έχουν εγκαταλείψει τα όνειρα, την καριέρα και την Αθήνα και έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην επαρχία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η «Ελευθεροτυπία» μετονομάζεται σε «Εφημερίδα των συντακτών»;

Η «Ελευθεροτυπία» μετονομάζεται σε «Εφημερίδα των συντακτών»; Νέα εποχή για την «Ελευθεροτυπία» φαίνεται πως έρχεται λίγο μετά τις εκλογές αφού μία ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας κάνει δοκιμαστικά για την επανέκδοσή της.

«Sila»: Παγιδεύουν τη Σιλά να κάνει έναν γάμο που δεν επιθυμεί

Πρεμιέρα κάνει αύριο στο Μεγάλο Κανάλι η νέα τουρκική σειρά «Sila». Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα;

Αlpha TV: Ποιος θα αναλάβει αυτό το κανάλι;

Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν και ενώ το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει θολό λόγω των οικονομικών δεδομένων και της συνεχούς μείωσης της διαφημιστικής πίτας, ο ALPHA κάνει την έκπληξη σε θέμα διοίκησης.

BBC: Ρεπορτάζ στην Πάτρα για τους λαθρομετανάστες

«Τα φορτηγά είναι το πιο κλασικό κρησφύγετο των μεταναστών». Στην Πάτρα βρέθηκε ο δημοσιογράφος του BBC Mark Lowen για να δει από κοντά το πρόβλημα της μετανάστευσης και να μιλήσει με τους κατοίκους. Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC.

Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η δήλωση του Κασιδιάρη

Η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη: “ Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που – χωρίς τη θέλησή μου – ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Reuters: Να πουληθούν οι τράπεζες

Το πρακτορείο Reuters με νέο δημοσίευμα του επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις στην Αθήνα να πουλήσει κάποιες μεγάλες κρατικές τράπεζες μέσα στις οποίες και η ΑΤΕbank.

Αποσύρεται το ν/σ για την αποκάλυψη των δημοσιογραφικών πηγών

Αποσύρθηκε στο «παρά πέντε» το νομοσχέδιο που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό του νόμου περί Τύπου, ώστε να εναρμονιστεί και με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, καθώς τελευταία στιγμή διαπιστώθηκαν αναχρονιστικές προσθήκες που θα οδηγούσαν σε «την κυπριακή δημοσιογραφία στο Μεσαίωνα», σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Spiegel: Το ΣΔΟΕ δικαιώνει τη Λαγκάρντ

Τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, όμως, έρχεται τώρα να δικαιώσει ο επικεφαλής ελέγχων του ΣΔΟΕ, κ. Νίκος Λέκκας, διατείνεται το Spiegel.

Economist: «Στις σωσίβιες λέμβους όλοι!»

Σε δημοσίευμά του για τις οικονομικές εξελίξεις ο Economist γράφει χαρακτηριστικά «Στις σωσίβιες λέμβους όλοι!». Και σχολιάζει μια γυναίκα κρατά την παγκόσμια οικονομία στα χέρια της.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΣΗΕΑ: Οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνοι

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για το σημερινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή Η. Κασιδιάρη. «Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί.

Γκλέτσος: Aν ήμουν στο στούντιο ο Κασιδιάρης θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα

Ο δήμαρχος Στυλίδας, μίλησε ακόμα για τον ξάδερφό του, που εξελέγη βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, για τον οποίο είπε πως ''δυστυχώς έχει το ίδιο όνομα με εμένα''...

Ο Κασιδιάρης γρονθοκόπησε την Κανέλλη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. Ξαφνικά τα αίματα άναψαν και ο κ. Κασιδιάρης έριξε ένα ποτήρι νερό στη Δούρου και εν συνεχεία, έριξε απανωτές γροθιές στην Κανέλλη…
Η απάντηση της Λιάνας ήταν αποστομωτική: Να τον χαίρεται η μάνα του και αυτοί που τον ψηφίζουν! Μάλιστα όταν η κα Κανέλλη είπε αυτή τη φράση οι παρευρισκόμενοι αλλά και όσοι βρίσκονται πίσω από τις κάμερες την καταχειροκρότησαν! Στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν τον Κασιδιάρη οι ρεπόρτερ και οι κάμεραν της εκπομπής συνεπλάκησαν μαζί του…


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Reuters: Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα αντέξει μόνο λίγους μήνες

Τα παραδοσιακά κόμματα μπορεί να κερδίσουν τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε καμία περίπτωση μια ενδεχόμενη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν μπορεί να... χαρακτηριστεί «αδιαμφισβήτητη» και τίποτα δεν αποκλείει να γίνουν νέες εκλογές, υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters.

Bloomberg: H Eλλάδα θα γίνει τριτοκοσμική χώρα χωρίς ευρώ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η Ελλάδα με την αβεβαιότητα να τη «χτυπάει» από παντού σε μια περίοδο πολιτικοοικονομικής κρίσης.Τα σενάρια των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και των οικονομολόγων πιέζουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα μια ελληνική έξοδο από την νομισματική ένωση.

NY Times: Τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης αδειάζουν τον Ιούλιο

Στους New York Times ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔOE, Νίκος Λέκκας, φέρεται να δηλώνει πως πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων.

BBC: Οι μελλοντικοί τουρίστες ρωτούν αν έχει απόθεμα τροφών η Ελλάδα

Ποιος φανταζόταν ότι οι τουρίστες που τόσο έχουν λατρέψει την χώρα μας θα έφταναν στο σημείο να ανησυχούν για το αν υπάρχει αρκετό απόθεμα τροφών, ώστε να είναι καλυμμένοι στις διακοπές τους.

Τράγκας: Είστε αλήτες! Ντροπή σας!

Ποιος είδε τον Γιώργο Τράγκα και δεν τον φοβήθηκε το πρωί στον Real Fm… Ο ίδιος, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα υγείας όπως υποστηρίζει, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε, διαβάζοντας κάποια μηνύματα ακροατών, μεταξύ των οποίων και απελπισμένοι καρκινοπαθείς: «Ζούμε σε ένα μπουρδέλο!

Ομάδα στο facebook «f**k Greece» από εξτρεμιστές Αλβανούς

Σε εθνικιστικό παραλήρημα, ορισμένοι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν δημιουργήσει μία ομάδα στο facebook με όνομα f**k GREECE.