Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Επίσημη πρώτη αύριο (23.00) για τη νέα σειρά του ΣΚΑΙ «Οι μάχες των Ελλήνων».


Σε μια περίοδο όπου όλοι αναζητούν τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, τα έξι επεισόδια της σειράς επικαιροποιούν το πρόσφατο παρελθόν του τόπου μας, εγκαινιάζοντας έναν δημιουργικό διάλογο με τις ιστορικές επιλογές και συγκυρίες που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας….

Ο Τάσος Τέλλογλου επισημαίνει γεγονότα, θέτει ερωτήσεις, κάνει παραλληλισμούς και συνδέσεις, ενοποιεί το παρελθόν και το παρόν σε μια πρώτη ύλη κριτικής σκέψης. Στόχος άλλωστε της σειράς δεν είναι η συρραφή γεγονότων, αλλά η συνολική κατανόηση μιας πορείας 100 χρόνων, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής διαχείρισης της ιστορίας μας όσο και σε επίπεδο διεθνών συσχετισμών.
Κάθε επεισόδιο συντίθεται από αρχειακό υλικό σχετικό με την περίοδο και τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται αλλά και από υλικό σύγχρονων γυρισμάτων σε όλη την Ελλάδα, σε σημεία τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα ιστορικά γεγονότα που σχολιάζονται. Τα γυρίσματα καλύπτουν σχεδόν όλη τη βόρεια συνοριακή γραμμή της χώρας, από το Μπιζάνι, το Καλπάκι και την Κακαβιά, ως το Κιλκίς, το Ρούπελ, τη Θεσσαλονίκη, το Δίλοφο, το Ορμένιο, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τους Κήπους και το Δέλτα του Έβρου.