Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σε Ν. Κορέα και Ιταλία ο Εξάντας


Δύο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, που πραγματεύονται την εμπορευματοποίηση ζωτικών ανθρώπινων αγαθών, όπως το νερό και ο αέρας, θα προβληθούν στις κορεάτικες και τις ιταλικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, το "Πωλείται Ζωή" θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ “CinemAmbiente” σε ολόκληρη την Ιταλία. Η πόλη Sulmona ήδη αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του «Πωλείται Ζωή». Ακολουθεί η προβολή του στο Τορίνο στις 5 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Να θυμίσουμε ότι το "Πωλείται Ζωή" είχε αναδειχθεί πέρυσι μεγάλος νικητής του φεστιβάλ CinemAmbiente, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ως το "Καλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ".
Το κοινό της Σεούλ, όπου θα πραγματοποιηθεί το 8ο “Green Film Festival” (19/05-25/05), θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το “Πουλώντας Αέρα” σε δύο διαδοχικές προβολές. Η πρώτη θα γίνει στις 19 Μαΐου στις 13:30 τοπική ώρα, ενώ η δεύτερη στις 24 του ίδιου μήνα στις 11:30 το πρωί. Το GFFIS, είναι το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Κορέα που έχει «ως κύρια αναφορά του την ανάδειξη των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων» και ως σκοπό την εξάπλωση της ιδέας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να εξελίσσεται σε αρμονία με το περιβάλλον».