Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ικανοποιημένη η Ελληνική αποστολή


Ικανοποίηση και αισιοδοξία εκφράζει η ελληνική αποστολή στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στο Ντισελντορφ, μετά την επιτυχή εμφάνιση των Λούκα Γιώρκα - feat. Stereo Mike, που ερμήνευσαν το «Watch My dance» στον Πρώτο Ημιτελικό, την περασμένη Τρίτη, και πήραν το εισιτήριο για τον Τελικό του Σαββάτου (14 Μαΐου 2011).

Τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, θα μεταδώσει απόψε και το Σάββατο στις 22:00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση με το κλειστό γήπεδο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ. Επίσης, θα μεταδοθούν και από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).
Ο Πρώτος Ημιτελικός της περασμένης Τρίτης συγκέντρωσε υψηλή τηλεθέαση στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen Audience Measurement, στην τηλεοπτική μετάδοση της διοργάνωσης από την ΕΡΤ συντονίστηκαν τουλάχιστον για ένα λεπτό 4.212.200 τηλεθεατές. Συνολικά, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 33% και είδαν τη μετάδοση -κατά μέσο όρο - κάθε λεπτό 1.668.000 τηλεθεατές, ενώ στις 23:30 το συγκεκριμένο ποσοστό έφθασε το 54,9%, δηλαδή παρακολούθησαν τη διοργάνωση 2.694.064 τηλεθεατές.
Όλες οι φάσεις του διαγωνισμού μεταδίδονται απευθείας ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ. Τη διοργάνωση καλύπτει και ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της ΕΡΤ (www.ert.gr). Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ κάνει η Μαρία Κοζάκου.
Μαζί με την ελληνική συμμετοχή από τον Πρώτο Ημιτελικό προκρίθηκαν στον Τελικό, άλλες 9 χώρες: η Σερβία, η Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Ρωσία και η Ισλανδία.
Στον αποψινό Δεύτερο Ημιτελικό θα προκριθούν άλλα δέκα τραγούδια. Στον Τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας και οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.