Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Ολα στον αέρα" για το Alter


Κρίσιμες ώρες διέρχεται το Alter καθώς φαίνεται ότι το σχέδιο διάσωσης του καναλιού δεν γίνεται δεκτό στην παρούσα φάση από όλους τους εμπλεκόμενους. Και υπό αυτές τις συνθήκες προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός οι βασικοί μέτοχοι Κ Γιαννίκος και Γ Κουρής καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Το προσωπικό του καναλιού έχει διαμηνύσει ότι η ανοχή που επέδειξε λήγει και ότι αν δεν καταβληθούν το δώρο του Πάσχα αλλά και τουλάχιστον μέρος των οφειλόμενων μισθών η επίσχεση εργασίας είναι αναπόφευκτη.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει και πάλι πρόβλημα με την εκπομπή κανονικού προγράμματος χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση ακραίων ενεργειών από πλευράς προσωπικού.

Στο μέτωπο του σχεδίου διάσωσης φαίνεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς από τις εξελίξεις φαίνεται να ωφελείται ο στρατηγικός επενδυτής του οποίου η ταυτότητα σε επίπεδο τελικού μετόχου είναι άγνωστη. Γιατί ναι μεν εμφανίζεται ως ενδιαφερόμενο το Argo αλλά είναι σαφές πως πρόκειται για εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο ή πρόσωπα μπορεί να βρίσκονται πίσω από το χαρτοφυλάκιο που επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη του Alter.

Επιπλέον όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η πρόταση που έχει κατατεθεί δεν είναι ευνοϊκή για τις τράπεζες και έχει προκαλέσει απορίες το γεγονός ότι στην προώθηση της πρωτοστατεί η πλευρά της Marfin.

Από την άλλη πλευρά η Πειραιώς έχει επιφυλάξεις στο τελικό σχέδιο. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι διοχετεύεται πως η Πειραιώς δεν παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση ενώ την ίδια στιγμή δεν γίνεται καμία αναφορά για υποβολή ανάλογου αιτήματος προς την πλευρά της Marfin αλλά και άλλων πιστωτριών τραπεζών.

Πάντως για όσους γνωρίζουν την τραπεζική πρακτική είναι σχεδόν αναμενόμενο να μην δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση σε μια εταιρία που πνίγεται στα χρέη χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συμφωνία σε σχέδιο εξυγίανσης μεταξύ των μεγαλύτερων πιστωτών.

Πάντως σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη δεν αποκλείεται υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να έχει νόημα μόνο αν εξασφαλιστεί εργασιακή ειρήνη και το κανάλι συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά καθώς σε αντίθετη περίπτωση μέχρι να βρεθεί λύση και αν βρεθεί θα έχει πλήρως απαξιωθεί.

newscode.gr