Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ιερά Σύνοδος εναντίον ΕΡΤ


Την έντονη δυσφορία της για την διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» και την έλλειψη εκκλησιαστικού προγράμματος από την κρατική τηλεόραση εκφράζει με επιστολή της στην ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος."

«Αξιότιμε κύριε Ταγματάρχη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά λύπης επληροφορήθη την οριστικήν διακοπήν της εκπομπής και (...) αποφάσισεν να εκφράσει την δύσαρεστον έκπληξιν και την βαθείαν θλίψιν δια την απόφασιν αυτήν, η οποία στερεί την δημόσιαν τηλεόρασιν από την μοναδικήν εκπομπήν Ορθοδόξου εκκλησιαστικού και πνευματικού περιεχομένου» δηλώνει χαρακτηριστικά η Ιερά Σύνοδος και προσθέτει: «Μεταφέρουμε «τα έντονας διαμαρτυρίας πολυάριθμων Ελλήνων απ όλα τα σημεία της Ελλάδος, οι οποίοι θεωρούν την διακοπήν της εκπομπής ως εχθρικήν προς την Ορθόδοξον Εκκλησίαν. Πιστεύουμε ότι εις μιας εποχήν ηθικής, πνευματικής και οικονομικής κρίσεως ο ελληνικός λαός έχει ανάγκην να ακούει τον λόγον της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί μιας σειράς διαφόρων θεμάτων, θεολογικών, ιστορικών, κοινωνικών κ. α. ώστε να λαμβάνει μηνύματα αισιοδοξίας και ηθικής ανατάσεως».

Οπως σημειώνεται «εις μιας χωράν με συντριπτικήν πλειονοψηφίαν Ορθοδόξου Χριστιανικού πληθυσμού δεν είναι λόγικόν, ούτε δίκαιον, να απουσιάζει από το πρόγραμμα των κρατικών τηλεοπτικών διαύλων μια εκπομπή διαλόγου και προβληματισμού βασιζόμενη εις την ελληνορθόδοξον παράδοσιν Εκφράζομεν την επιδοκιμασίαν ημών προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιον δια την επιτυχή επί 19 έτη διεύθυνση της εκπομπής «Αρχονταρίκι» και παρακαλούμεν να αναθεωρήσητε την αρχικήν απόφασιν ώστε η εν λόγω εκπομπή να συνεχίσει απροσκόπτως την πορείαν της. Επί δε τούτοις, ευελπιστούντες αφ΄ενός μεν ότι θέλετε κατανοήσει την σημασίαν των ως άνω εκτεθέντων και αφ΄ετέρου ότι εις τα τελικάς αποφάσεις υμών θα λάβητε υπ΄όψιν τας θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επικαλούμεθα εφ΄υμάς πλουσίαν την Χάριν του Θεού και διατελούμεν μετ΄ευχών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή υπογράφετε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη κ. Μάρκο Βασιλάκη.

Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΡΤ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η μετάδοση της μικτής παραγωγής ''Αρχονταρίκι'' ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου, αναφέροντας πως «Η ΕΤ1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011».

Πηγή "Το Βήμα