Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πνευματικά δικαιώματα και στα links



Με πιθανότητα που αγγίζει το 100%, είναι η μοναδική πράξη που δεν μπορείς να αποφύγεις όταν μπεις στο Ιντερνετ: να «κλικάρεις» πάνω σε links. Για να «μεταφερθείς», να παραπέμψεις, να προτείνεις, να μοιραστείς.

Βραβεία στα καλύτερα μπλογκ του κόσμου


Η DW απένειμε για έβδομη φορά τα βραβεία για τα καλύτερα μπλογκ του κόσμου. Υποβλήθηκαν 2.100 προτάσεις για έξι κατηγορίες; σε έντεκα γλώσσες, ενώ 90.000 χρήστες πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Στους δρόμους της πατρίδας της συνήθως οι άντρες ήταν στο προσκήνιο. Η ίδια έμενε πιο πίσω.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνεχίζουν την απεργία οι τεχνικοί


Με την κάλυψη της ομοσπονδία τους (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) συνεχίζουν την απεργιακή κινητοποίησή τους οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική..

"Ολα στον αέρα" για το Alter


Κρίσιμες ώρες διέρχεται το Alter καθώς φαίνεται ότι το σχέδιο διάσωσης του καναλιού δεν γίνεται δεκτό στην παρούσα φάση από όλους τους εμπλεκόμενους. Και υπό αυτές τις συνθήκες προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός οι βασικοί μέτοχοι Κ Γιαννίκος και Γ Κουρής καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αύξηση της διαδικτυακής διαφήμισης στις ΗΠΑ


Σημαντική αύξηση των εσόδων από τη διαφήμιση παρουσιάζουν οι μεγάλες αμερικανικές ιστοσελίδες το 2010 μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας για την οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων του Ίντερνετ που έβαζε ερωτήματα για τη βιωσιμότητα πολλών ιστοσελίδων με μεγάλη επισκεψιμότητα.

ΕΡΤ: Επιτροπή για τα σίριαλ


«Πονοκέφαλος» τα σίριαλ της ΕΡΤ για το διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη, οι αποφάσεις για τα οποία θα ληφθούν από επιτροπή. .

Στη Βουλή η κρατική διαφήμιση και τα media shops


Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνου με θέμα την κρατική διαφήμιση και τα περιφερειακά ΜΜΕ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος.».

Εισβάλλουν ράμπο για ελέγχους στο ΑΠΕ


Πολιτική, οικονομική και δικαστική διάσταση αποκτά το ενδιαφέρον για το ΑΠΕ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ζητεί έλεγχο από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σ. Κεδίκογλου να κατηγορεί τη διοίκηση του πρακτορείου για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων και το Ν. Βουλέλη να παραιτείται από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης.

Γιούλικα Σκαφιδά: «Η γενιά μου είναι αδικημένη και θυμωμένη»


Είναι διαφορετική από τους ηθοποιούς της γενιάς της. Αν και πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, γυρίζει την πλάτη στη δημοσιότητα και δηλώνει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να ταξιδεύει μέσα από ρόλους και να βιώνει διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα.

Κόβεται η Μανωλίδου από το καθημερινό



Ο προβληματισμός που έχει προκαλέσει η χαμηλή τηλεθέαση του «Dancing with the stars daily» οδήγησε τον ΑΝΤ1 στο να πάρει αποφάσεις πριν από το Πάσχα για το μέλλον της εκπομπής. Ετσι λοιπόν, αύριο, Τρίτη 19 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των επικεφαλής για να αποφασιστεί αν η εκπομπή θα είναι εβδομαδιαία ή αν θα περιοριστεί το Σαββατοκύριακο..

Επίσχεση εργασίας στον Alter


Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι δημοσιογράφοι του Alter αποφάσισαν, εφόσον δεν εξοφληθούν πλήρως ως την Πέμπτη το μεσημέρι (τους μισθούς Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς και το δώρο Πάσχα) να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κηρύσσοντας παράλληλα κυλιόμενες απεργίες.

ΕΡΤ: Μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας


Από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 η ΕΡΤ ξεκινά πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition - HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Επιστολή Κωστόπουλου πρός εργαζόμενους ΙΜΑΚΟ


Επιστολή προς του εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ τη στήριξη των οποίων ζητά για τις δύσκολες στιγμές που περνά η εταιρεία και η χώρα, έστειλε ο Πέτρος Κωστόπουλος.»

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ποιό είναι το κόστος της φετινής Eurovision


Στα 222.400 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, θα κοστίσει στην ΕΡΤ η φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ, εκ των οποίων τα 120.000 ευρώ αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα που οφείλει να καταβάλει η κρατική ραδιοτηλεόραση στην EBU, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, που συνεδρίασε την Τρίτη.

Ο Τράγκας δεν ξαναβγαίνει στο Alter


Πολύ ενοχλημένος με τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού Alter είναι ο Γιώργος Τράγκας στον οποίο οφείλονται βάση του συμβουλίου του, δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τουλάχιστον 5 μισθοί!

Παραιτήθηκε ο Βουλέλης από το ΑΠΕ


"Πάλεψα με λιοντάρια, καρχαρίες, τίγρεις και ελέφαντες και δεν θα φοβηθώ τους... κοριούς"! Αυτό δήλωσε πριν από λίγο παραφράζοντας τον Μπρεχτ, ο διευθυντής σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Νικόλας Βουλέλης, υποβάλλοντας την παραίτησή...του.

Πρώτος ο Παπαδάκης στο σύνολο τηλεθέασης


Πρώτος ήρθε σε τηλεθέαση ο Γιώργος Παπαδάκης στο σύνολο και πρώτη η «Πρωινή Μελέτη» στα νεανικά κοινά.

To “πράσινο φώς” για συγχωνεύσεις περιμένουν τα κανάλια


Το «πράσινο φως» περιμένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τη κυβέρνηση για να προχωρήσουν στις συγχωνεύσεις και τις συνεργασίες.Οσο κι αν επί του παρόντος φαίνεται να είναι κολλημένη σε διαδικαστικά θέματα, αναμένεται να επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στη λειτουργία της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, αλλά και στις σχέσεις εργασίας.

Τον Ιούνιο η απόφαση για την "Απογευματινή"


Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής ΑΕ.

Στο δικαστήριο, το οποίο ήταν κατάμεστο από εργαζομένους, κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά της εφημερίδας ο οικονομολόγος Δημήτρης Αρβανίτης, τον οποίο είχε προσλάβει ο εκδότης της «Απογευματινής» Κώστας Σαραντόπουλος, προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας από το 2002 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μειώσεις μισθών στο Star


Νέος γύρος περικοπών ξεκινά για τους εργαζόμενους στο Star τις προσεχείς ημέρες. .

Ενα θαύμα...θα σώσει το Alter


Μόνο ένα θαύμα πλέον μπορεί να γλιτώσει το Alter από το χείλος του γκρεμού. Οι εξελίξεις πάγωσαν πάλι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες αρνούνται να συναινέσουν στο σχέδιο διάσωσης που έχει υποβάλει το fund «Αργώ». .

Forbes: O πιο πλούσιος μυθοπλαστικός χαρακτήρας o Σκρούτζ


Ο Σκρούτζ ΜακΝτακ είναι ο πιο πλούσιος μυθοπλαστικός χαρακτήρας, σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Forbes. H μίζερη και τσιγκούνα πάπια έχει περιουσία που ανέρχεται στα 44,1 δισεκατομμύρια δολλάρια, κυρίως σε χρυσά νομίσματα.

To καλοκαίρι ο νόμος για τα ΜΜΕ


Σε ένα από τα τρία θερινά τμήματα της Βουλής αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει για τα ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Μέσων, Τηλέμαχος Χυτήρης. .

Ελληνίδες "γιαγιάδες" πρωταγωνιστούν στην αμερικάνικη τηλεόραση


Ενα νέο αστέρι ή για την ακρίβεια τρία ξεπρόβαλαν στο διαφημιστικό στερέωμα της αμερικανικής τηλεόρασης, τρεις παραδοσιακές και τρομερές Ελληνίδες γιαγιάδες που κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα εκτός από το ελληνικό γιαούρτι.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΡΤ: Ενέκρινε προσλήψεις και νέες παραγωγές


Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης τους ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του νέου website της εταιρείας από τον διευθυντή Πολυμέσων Ιωάννη Βουγιουκλάκη.

Χαμόγελα... στον Alpha


Η άνοδος των ποσοστών τηλεθέασης του Alpha συνεχίστηκε και τον Μάρτιο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τον σταθμό, σύμφωνα με δελτίο τύπου του καναλιού. .

Βραβείο στην εφημερίδα Guardian


Η εφημερίδα "Guardian στέφθηκε χθες ως καλύτερη εφημερίδα της χρονιάς στα υψηλού κύρους ετήσια βραβεία Τύπου που διοργανώνει το μιντιακό περιοδικό Press Gazette και θεωρούνται τα Όσκαρ της βρετανικής δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η δημοσίευση των τηλεγραφημάτων αμερικανικών πρεσβειών που διέρρευσαν στη Wikileaks έφεραν τον Γκάρντιαν στην κορυφή των ειδήσεων και πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων, του Τύπου και του κοινού για πάντα. H έκδοση κέρδισε τρία ακόμα βραβεία, ενώ οι Times που συγκέντρωναν τις περισσότερες υποψηφιότητες κέρδισαν και τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς, πέντε στο σύνολο.

Η ψηφιακή TV στη Θεσσαλία


Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Οδηγίες για τις 48ωρες απεργίες από την ΕΣΗΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7/4 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 11/4.

H ανακοίνωση

Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ και προειδοποιούμε ότι δεν θα υποκύψουμε στην προσπάθεια των εργοδοτικών οργανώσεων που, συνεπικουρούμενοι από την κυβερνητική πολιτική, επιδιώκουν την πλήρη εργασιακή απορρύθμιση στο χώρο των ΜΜΕ, και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για έντιμη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου:

Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press.

Σε ενδεχόμενο σοβαρού γεγονότος, όπου για λόγους ενημέρωσης, θα πρέπει να διακοπεί η απεργία, η απόφαση θα παρθεί αμέσως από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα δοθούν σχετικές και συγκεκριμένες οδηγίες..

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ιερά Σύνοδος εναντίον ΕΡΤ


Την έντονη δυσφορία της για την διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» και την έλλειψη εκκλησιαστικού προγράμματος από την κρατική τηλεόραση εκφράζει με επιστολή της στην ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος."

ΕΣΡ: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ΑΝΤ1


Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση επέβαλλε μεταξύ άλλων πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna για δύο συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις.".

Alter: Στο ΕΣΡ για ενημέρωση της οικονομικής κατάστασης


Μετά από αυτεπάγγελτη ενέργεια και βάση του άρθρου 1 παρ.17 του Ν. 2328/1995, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ΕΣΡ, κάλεσε το Alter για τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό.