Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
Τι θα δούμε στo ριαλιτι μαγειρικής του ΑΝΤ1
Φέτος ο ΑΝΤ1 «σερβίρει» ό, τι πιο νόστιμο έχετε δει στην τηλεόραση: το «Top Chef»! Δεκαέξι επαγγελματίες σεφ έρχονται αντιμέτωποι το φθινόπωρο σε αυτό το διάσημο, βραβευμένο show.
Το επιτυχημένο πρόγραμμα που επί 7 συνεχόμενες σεζόν καθηλώνει τους τηλεθεατές στην Αμερική, έρχεται και στη χώρα μας… Και κουβαλά στις αποσκευές του το βραβείο ΕΜΜΥ Καλύτερου Reality Προγράμματος 2010, που κέρδισε την Κυριακή 29 Αυγούστου στην 62η απονομή των Primetime Emmy Awards!
Το «Top Chef» μας ξεναγεί στον γοητευτικό αλλά απαιτητικό κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Οι 16 διαγωνιζόμενοι έχουν κοινό πάθος για τη γαστρονομία, αλλά και κοινό στόχο: να «γευτούν» την επιτυχία και να ανακηρυχθούν «Top Chef» της Ελλάδας. Όλοι τους μαγειρεύουν υπέροχα. Έχουν σπουδάσει την τέχνη της δημιουργικής κουζίνας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και είναι έμπειροι σεφ. Μάλιστα οι περισσότεροι έχουν ήδη επιτυχημένη καριέρα, καθώς έχουν θητεύσει στα καλύτερα εστιατόρια ή έχουν δημιουργήσει δικές τους επιχειρήσεις. Όμως, νικητής θα αναδειχθεί εκείνος που θα καταφέρει να εντυπωσιάσει περισσότερο τους τέσσερις καταξιωμένους κριτές, που είναι όλοι κορυφαία ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας.
Στις δοκιμασίες της Ακαδημίας του «Top Chef» δεν κρίνεται μόνο η δεξιοτεχνία στη μαγειρική, αλλά και άλλα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας καλός σεφ: η ελκυστική εμφάνιση των πιάτων, η σωστή εξυπηρέτηση και σχέση με τους πελάτες, η καλή συνεργασία και τα ηγετικά προσόντα. Οι σεφ αξιολογούνται σε όλη τη διαδικασία, από την αγορά των προϊόντων μέχρι το σερβίρισμα των πιάτων!
Υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου συμβούλου, οι υποψήφιοι καλούνται σε κάθε επεισόδιο να επιστρατεύσουν την πείρα και τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν εντυπωσιακά πιάτα με συγκεκριμένα υλικά που τους δίνονται, μέσα σε περιορισμένο χρόνο. Επιπλέον όμως, αναλαμβάνουν και πιο πρωτότυπες αποστολές που συχνά τους αναγκάζουν να βγουν από την Ακαδημία και να μαγειρέψουν ακόμα και στα πιο απρόβλεπτα μέρη! Άλλοτε πρέπει να αναγνωρίσουν τα υλικά ενός πιάτου από τη γεύση του, άλλοτε πρέπει να στήσουν ένα εστιατόριο από το μηδέν κι άλλοτε να ικανοποιήσουν διαφορετικούς αλλά πάντα απαιτητικούς guest «πελάτες», οι οποίοι δοκιμάζουν και βαθμολογούν μαζί με τους κριτές! Στο τέλος κάθε επεισοδίου η κριτική επιτροπή επιλέγει το νικητή, αλλά και αυτόν που θα αποχωρήσει. Όποιος καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος, θα κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα «Top Chef».