Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Βασίλης Καλλίδης: "Μάγειρας γεννιέσαι..."
Ο σεφ του Mega Βασίλης Καλλίδης, όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει. Έπειτα από την πετυχημένη του εμφάνιση στον «Όμορφο κόσμο το πρωί» οι υπεύθυνοι του καναλιού του έδωσαν το εισιτήριο και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Εκτός από την πρωινή ζώνη θα κάνει και δική του εκπομπή μαγειρικής «Food and the city» ενώ θα συνεχίσει να δίνει τις γαστρονομικές του ιδέες και στο εστιατόριό του στα Βόρεια Προάστια. - Προέρχεσαι από μια οικογένεια που είχε «λόξα» με την γαστρονομία.
«Οι γονείς μου δούλευαν στο εξωτερικό και ανά δύο χρόνια άλλαζαν χώρα. Θυμάμαι ότι στο ψυγείο υπήρχε φέτα και ότι την μια μέρα μαγείρευε τραχανά και την άλλη βιενέζικο σνίτσελ».
- Πως ασχολήθηκες με τα κατσαρολικά;
«Όταν όλη η οικογένεια ήταν μαζεμένη στην κουζίνα εγώ που να πήγαινα στο υπνοδωμάτιο. Πήγαινα μαζί τους και μαγειρεύαμε».
- Μάγειρας λοιπόν.
«Μάγειρας δηλώνω και όχι από ταπεινοφροσύνη, αλλά σεφ γίνεσαι όταν μπορείς να διοικήσεις μια τεράστια κουζίνα»...
- Δυσκολεύτηκες να βρεις δουλειά;
«Όχι. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί νέοι είναι που ψάχνουν την δουλειά. Ποτέ δεν έψαξα γιατί με επέλεγαν οι δουλειές. Είναι συμπαντικό, καρμικό»
- Τι λες στους νέους που σκέφτονται να γίνουν μάγειρες;
«Ο μάγειρας γεννιέται! Αν δεν τρελαίνονται και δεν τα τραβάνε από τα μαλλιά για να βγουν από την κουζίνα καλύτερα να μην πηγαίνουν σε σχολές γιατί θα καταστραφούν»
- Τι χρειάζεται ένας μάγειρας για να πετύχει;
«Καθαριότητα και να το θέλει πολύ! Στους νέους μάγειρες δεν με πειράζει να υπάρχει έλλειψη φαντασίας, γιατί αυτά διορθώνονται, αν όμως δεν είναι καθαροί τότε υπάρχει πρόβλημα»
- Τι ετοιμάζεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν;
«Συνεχίζουμε στο Mega με την πρωινή ζώνη και το κανάλι μου εμπιστεύτηκε μια καινούργια εκπομπή που θα συνδυάζει ταξίδι, γαστρονομία, πολιτισμό».
ΠΗΓΗ: ITS ME