Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΡΤ: Ενέκρινε προσλήψεις και νέες παραγωγές


Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης τους ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του νέου website της εταιρείας από τον διευθυντή Πολυμέσων Ιωάννη Βουγιουκλάκη.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Την πρόσληψη πέντε (5) ραδιοφωνικών παραγωγών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) διάρκειας ενός έτους, μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης, ώστε να πληρωθούν κενές θέσεις.

2. Την ανάθεση σε εταιρεία παραγωγής 20 ημίωρων επεισοδίων της ψυχαγωγικής - ενημερωτικής εκπομπής «ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ». Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 9.075 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

3. Την παραγωγή – ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου – καθημερινής εκπομπής 65 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων, με τίτλο «ART@ERT.GR». Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 4.134 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

4. Την παραγωγή – ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου – 12 σαρανταπεντάλεπτων ντοκιμαντέρ, με προσωρινό τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» ή «ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΛΙΩΣ». Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 17.199 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

5. Ανέστειλε την ισχύ της προηγούμενης Α.Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 996/24.3.11, Θ. 1ε, για την πρόσληψη σκηνογράφων – ενδυματολόγων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στην αρμόδια Επιτροπή Επιλογής – Αξιολόγησης.

6. Την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 973/7.9.10,Θ. 2β, για «Εκτέλεση παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς ‘ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ’». Ειδικότερα, αυξάνεται από 5.000 ευρώ σε 6.000 ευρώ ανά επεισόδιο το κόστος του αρχειακού υλικού, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο κόστος κάθε επεισοδίου και θα καταβάλλεται με την προσκόμιση παραστατικών. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το κόστος ανά επεισόδιο παραμένει το ίδιο (19.290 ευρώ πλέον ΦΠΑ), επειδή η εκ 1000 ευρώ αύξηση για αρχειακό υλικό αντισταθμίζεται από ανακατανομή λοιπών δαπανών.

7. Την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 970/24.8.10, Θ 26ο, για την εκτέλεση της παραγωγής «ΝΕΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» (αρχικός τίτλος «Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ»). Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κοστολογίου, μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε., έκρινε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του τελικού αποτελέσματος και του εγκεκριμένου ανά επεισόδιο κόστους και πρότεινε την αναθεώρησή του. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του αρχικού ποσού των 15.110 ευρώ σε 9.136 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο. Επίσης, αναπροσαρμόζεται και το ποσό των εργοδοτικών εισφορών, από 1.789 σε 1.250 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο.

8. Απέρριψε το αίτημα εταιρείας παραγωγής να τροποποιηθεί η Α.Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 973/7.9.10, Θ 2ο, για την εκτέλεση της τηλεοπτικής σειράς «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ». Ειδικότερα, με την ανωτέρω απόφαση είχε ανατεθεί η εκτέλεση των 13 επεισοδίων της σειράς, έναντι του ποσού των 14.883 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο. Στη συνέχεια, η εταιρεία παραγωγής ζήτησε αφ’ ενός την ανακοστολόγηση της σειράς στο ποσό των 15.339 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο και αφ’ ετέρου την αλλαγή της εταιρείας που θα εκτελέσει την παραγωγή. Η ΕΡΤ Α.Ε. εμμένει στο κόστος που έχει εγκρίνει.

9. Ενέκρινε την καταβολή ποσού, για την επισκευή βλάβης που παρουσίασε το ιδιόκτητο μουσικό όργανο (όμποε) τακτικού υπαλλήλου της ΕΡΤ, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Το ποσό θα καταβληθεί μετά την επισκευή του οργάνου, με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών.

10. Ενέκρινε την υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΩΝ, ΗΧΟΛΗΠΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ (ΜΟΝΤΕΡ)».