Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Βραβεία στα καλύτερα μπλογκ του κόσμου


Η DW απένειμε για έβδομη φορά τα βραβεία για τα καλύτερα μπλογκ του κόσμου. Υποβλήθηκαν 2.100 προτάσεις για έξι κατηγορίες; σε έντεκα γλώσσες, ενώ 90.000 χρήστες πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Στους δρόμους της πατρίδας της συνήθως οι άντρες ήταν στο προσκήνιο. Η ίδια έμενε πιο πίσω.

Παρατηρούσε και έγραφε. Η Λίνα Μπεν Μένι είναι η γυναίκα που παρακολουθούσε και κατέγραφε μέρα με την ημέρα την επανάσταση του γιασεμιού, όπως θα μείνει πια στην ιστορία, στην Τυνησία.

Στην Λίνα Μπεν Μένι, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το μπλόγκ της από την Deutsche Welle. Τα βραβεία της DW θεωρούνται τα όσκαρ των μπλογκ και η νεαρή Τυνήσια κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στις 186 υποψηφιότητες. Το μπλογκ της έχει την επωνυμία «ένα κορίτσι από την Τυνησία».

«Σε όλα της τα χρονογραφήματα υπάρχει το ενδιαφέρον για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία της έκφρασης. Ήταν ένα παράδειγμα για το θάρρος, τη διάρκεια και την αντοχή που επέδειξε τα τελευταία πέντε χρόνια» λέει η Κλερ Ούλριχ, μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων.