Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στη Βουλή η κρατική διαφήμιση και τα media shops


Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνου με θέμα την κρατική διαφήμιση και τα περιφερειακά ΜΜΕ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος.».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Π.Γερουλάνο σε ποιές ενέργειες θα προβούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος 2328/95, στο νέο σχεδιασμό του 2011 ενώ ζητεί να πληροφορηθεί αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η διαφήμιση του υπουργείου να μην περνάει από Διαφημιστικές Εταιρείες και Media- Shops που «απορροφούν, χωρίς λόγο, ένα μεγάλο ποσοστό του αναμενόμενου ποσού».

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρεται συγκεκριμένα στον Νομό Ηλείας στον οποίο όπως επισημαίνει «κανένα έντυπο ή ηλεκτρονικό Μέσο ενημέρωσης δεν έχει λάβει εντολή προβολής κρατικής διαφήμισης (ΟΠΑΠ-Κρατικά Λαχεία, Τζόκερ, Πάμε στοίχημα), το τελευταίο χρονικό διάστημα». Μάλιστα προσθέτει ότι «ο νομός διαθέτει σήμερα τρεις ημερήσιες εφημερίδες, τέσσερις εβδομαδιαίες, δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς». Παράλληλα επισημαίνει ότι η ημερήσια «Πατρίς» είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα της χώρας ενώ υψηλού επιπέδου είναι και οι ημερήσιες «Πρωϊνή» και «Πρώτη».