Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

NY Times: Ακόμα δύο «καμαριέρες» κάλεσε ο Στρος Καν


Οι αναφορές στην «ιδιαίτερη» σεξουαλική ζωή του Ντομινίκ Στρος Καν φαίνεται να μην έχουν σταματημό.

Δύο εργαζόμενες στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν υποστήριξαν στην αστυνομία ότι είχαν προσκληθεί από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, χωριστά η μία από την άλλη, να πάνε στη σουίτα του, πράγμα που αρνήθηκαν να κάνουν, τη νύκτα που προηγήθηκε της σύλληψής του, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Εκτός όμως από τις δύο αυτές μαρτυρίες η εφημερίδα προσθέτει ότι μια βιντεοκάμερα μαγνητοσκόπησε την ίδια εκείνη νύχτα τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ «να ανεβαίνει σ' έναν ανελκυστήρα γύρω στις 01:20 μαζί με μια γυναίκα που δεν εργαζόταν στο ξενοδοχείο».

Το πρόσωπο αυτό αναγνωρίστηκε, όμως «αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών σχετικά με το σκοπό της επίσκεψής του», συνεχίζουν οι New York Times επικαλούμενοι μια αστυνομική πηγή χωρίς να την κατονομάζουν.

Τα διαφορετικά αυτά γεγονότα συνέβησαν τη νύκτα της Παρασκευής 13 Μαΐου προς το Σάββατο 14 Μαΐου. Το πρωί, ο Στρος-Καν παρήγγειλε πρωινό για ένα άτομο στις 09:24, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Στρος-Καν συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα το Σάββατο, έπειτα από την καταγγελία μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου που τον κατηγορεί για σεξουαλικά αδικήματα.