Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

WSJ: Ψάχνετε για δουλειά; Πηγαίνετε στο Μαρόκο, Σευχέλλες και Μπαχάμες


Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο Ten financial jobs in far-flung places δημοσιεύει η Wall Street Journal με αφορμή τις συνεχόμενες απολύσεις παγκοσμίως.

Μπορεί οι τράπεζες να κάνουν περικοπές στην Ευρώπη αλλά αναζητούν συνεργάτες σε χώρες ξωτικές και μακρινές που πιθανόν να ζωντανέψουν το όνειρο και να προσφέρουν στον ενδιαφερόμενο μια καλύτερη ζωή. Οι JP Morgan, Barclays- Moody'ς, Societe Generale

"Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας σε εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τράπεζες έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να κάνουν προσλήψεις.


Ο κ. James Bennett, Διευθύνων Σύμβουλος για Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία στην ηλεκτρονική εταιρεία ανέρευσης εργασίας "eFinancialCareers" επιβεβαιώνει πως υπάρχουν θέσεις εργασίας στις αναδυόμενες αυτές αγορές.

Ο κ. Edward Bibko επικεφαλής των κεφαλαιαγορών στην εταιρείας Baker & McKenzie στο Λονδίνο, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο ρεύμα προσλήψεων συνεχίζει να είναι στο Χονγκ Κονγκ. Ολο και περισσότερο βλέπουμε ανθρώπους που αποστέλλονται από την Μογγολία, Τιφλίδα, μέχρι τη Μέση Ανατολή και το Abu Dhabi. "

Έχουμε συντάξει έναν κατάλογο θέσεων εργασίας που διαφημίζονται σε 10 απομακρυσμένες περιοχές, όπου μπορεί να βρει κανείς χρηματοδότες ακόμα και δουλειά. Αυτές οι 10 θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες σε Καραϊβική, Δυτική Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία.

Αναλυτικά, η WSJ αναφέρει μερικές χώρες και εταιρείες που είναι έτοιμες να κάνουν προσλήψεις.

• Kazahkstan

Δικηγορικό Γραφείο Baker & McKenzie. Ψάχνει συνεργάτη στην Αλμάτι. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι απαιτείται να έχουν εργαστεί για πέντε χρόνια ή περισσότερο με μια μεγάλη διεθνή δικηγορική εταιρεία.

Η Almaty ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Kazahkstan. Βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν, η πόλη παραμένει το εμπορικό κέντρο της χώρας.

Πληρωμή: Απροσδιόριστο, αν και οι ανώτερες θέσεις στην περιοχή αμοίβονται μεταξύ $ 200.000- 300.000 δολάρια το χρόνο.

• Σεϋχέλλες

Η τράπεζα Barclays ψάχνει για ένα ανώτερο στέλεχος για εργασία στις Σεϋχέλλες. Απαραίτητα προσόντα για την εν λόγω θέση είναι γνώση λογιστικής καθώς και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια εμπειρίας σε εμπορικές τράπεζες.

Τοποθεσία: Στην Βικτώρια, πρωτεύουσα των Σεϋχελλών, που βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους του Mahe.

Πληρωμή: Η Barclays περιγράφει το μισθό ως «ανταγωνιστικό»

• Μπαχάμες

Εργασία: Η Executive Search εταιρεία Parc Ellis αναζητά ιδιωτική τράπεζα να συνεργαστεί με ανώνυμη εταιρεία που ειδικεύεται στη διαχείριση πλούτου. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον επτά χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτική τράπεζα.

Τοποθεσία: Οι Μπαχάμες έχουν μια μακροχρόνια φήμη για το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς της.

Πληρωμή: $ 150.000 - $ 200.000 ετησίως σε μισθό δωρεάν, καθώς και τα τέλη μετεγκατάσταση, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό πακέτο παροχών.

• Νιγηρία

Εργασία: Headhunter BBM. Αναζητά αναλυτή μετοχών τράπεζας που ειδικεύονται στην ανάλυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Αφρική. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εμπειρία, κατά προτίμηση από μια διεθνή τράπεζα.

Τοποθεσία: Η πόλη της Νιγηρίας, Λάγος είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αφρικής, μετά το Κάιρο και εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου

Πληρωμή: Μισθός θα καταβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ και περιγράφεται ως "ανταγωνιστικός" .

• Κένυα

Η Headhunter BBM αναζητά συνεργάτη-αντιπρόεδρο της εταιρείας, με εμπειρία σε καταναλωτικές έρευνες.

Περιοχή: Το Ναϊρόμπι αναπτύχθηκε ταχύτατα. Περισσότερες από 100 διεθνείς επιχειρήσεις έχουν γραφεία στην πόλη, η οποία φιλοξενεί το Ναϊρόμπι Χρηματιστήριο - ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής.

Πληρωμή: «Ανταγωνιστικός» μισθός , σε δολάρια Η.Π.Α.

• Μαρόκο

Εργασία: Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ψάχνει για ένα οικονομικό αναλυτή να εργάζεται στο Μαρόκο. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πάνω από τρία χρόνια εμπειρίας ως αναλυτής και να μιλά γαλλικά και αγγλικά.

Τοποθεσία: Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό κέντρο της χώρας.

Πληρωμή: Δεν έχει καθιριστεί θα καταβάλλεται σε ευρώ.

• Πακιστάν

Η BMA Capital , ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους στο Πακιστάν, αναζητά να γεμίσει " θέσεις" στο τμήμα corporate finance . Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τρία χρόνια εμπειρία στον τραπεζικό τομέα επενδύσεων.

Τοποθεσία: Το Καράτσι είναι το κύριο οικονομικό κέντρο του Πακιστάν και αποτελεί την προνομιακή του θέση για τον τραπεζικό τομέα της χώρας και βιομηχανικών επιχειρήσεων.

• Φιλιππίνες

Η JP Morgan ψάχνει αναλυτή στο τμήμα ανάπτυξης το οποίο προσφέρει διαχείριση μετρητών, υπηρεσίες συναλλαγών.

Τοποθεσία: Χαμηλή φορολογία καθιστά ελκυστική την εργασία στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Πληρωμή: Απόρρητες.

• Δημοκρατία της Τσεχίας

Ο Οίκος Moody'ς ψάχνει για οικονομολόγο-συνεργάτης για την Πράγα . Άριστη γνώση μιας γλώσσας της Ανατολικής Ευρώπης είναι απαραίτητη.

Τοποθεσία: Η ιστορική πρωτεύουσα της Τσεχίας πόλη της Πράγας δεν χρειάζεται συστάσεις....