Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Μπάρακ Ομπάμα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ


Σίγουρα η εκπομπή «Mythbusters» του «Discovery Channel» είναι μία διαφορετική και πρωτότυπη εκπομπή και γι’ αυτό το λόγο προβάλλεται σε πολλές χώρες.

Σε κάθε επεισόδιο οι ειδικοί των σπέσιαλ εφέ Adam Savage και Michael Hyneman αναλύουν 3 «μύθους» χρησιμοποιώντας την επιστήμη και την τεχνολογία προκειμένου να εξηγήσουν πώς γίνονται κάποια πράγματα και να δείξουν τι είναι αλήθεια και τι… ψέμα! Όπως για παράδειγμα, μπορεί όντως το κινητό σας να προκαλέσει φωτιά σε βενζινάδικο;

Στη χώρα μας, η σειρά προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα από το ΣΚΑΪ με τον τίτλο «Μύθος ή πραγματικότητα». Αρκετές φορές, καλεσμένοι της εκπομπής είναι διάφοροι διάσημοι, από σταρ μέχρι… πολιτικούς που συμμετέχουν στην έρευνα και στα πειράματα προκειμένου να αποδείξουν αν κάτι είναι μύθος ή πραγματικότητα.

Έτσι, τον επόμενο μήνα φιλοξενούμενος της εκπομπής θα είναι ο Μπάρακ Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει μέσα από αυτήν την εμφάνιση να βοηθήσει στην κατάρριψη των «μύθων» και να δώσει έμφαση στη σημασία της επιστημονικής μόρφωσης. Το επεισόδιο θα προβληθεί στο «Discovery Channel» στις 8 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο του για το ΣΚΑΪ όπου αναμένεται να προβληθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Όσοι θέλετε να μάθετε αν κάποια πράγματα είναι μύθος ή πραγματικότητα δεν έχετε παρά να συντονιστείτε κάθε Σάββατο μεσημέρι στις 4 στο ΣΚΑΪ και να παρακολουθήσετε την πολύ καλή ομολογουμένως παραγωγή του «Discovery Channel».