Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Δημοσιογράφος ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ - Νέα επίθεση Χυτήρη στον Προβόπουλο


«Και βέβαια θα ήμουν αυστηρός για τον κύριο Προβόπουλο και εκτός περιόδου εκλογών, ξεπέρασε τα εσκεμμένα και εισήλθε σε θέματα της κυβέρνησης που δεν είναι δικά του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Χυτήρης ξεκαθάρισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα της κρατικής τηλεόρασης, όχι όμως η κατάργηση της, όπως εισηγείται ο διοικητής της Τράπεζας για συγχώνευση των καναλιών αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Δεν μπορεί να μην υπάρχει δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα, θα μου πείτε δεν το είπε. Και όμως το είπε!». Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι αν δεν υπήρχε ΕΡΤ πολλά τμήματα του πληθυσμού της χώρας δεν θα έβλεπαν τηλεόραση, ο πολίτης πληρώνει 3,8 ευρώ ανταποδοτικό το μήνα και σκλήρυνε την επίθεση του προς τον κ. Προβόπουλο λέγοντας πως, με μια μονοκονδυλιά ένας έλληνας τραπεζίτης δεν μπορεί να σβήσει την κρατική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έγιναν σπατάλες και στο παρελθόν στις οποίες ο κ. Προβόπουλος δεν είχε μιλήσει.
Για το θέμα της ανάθεσης εκπομπής σε γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια με εισήγηση για 2.500 ευρώ αμοιβή στους καλεσμένους, ο υπουργός κ. Χυτήρης δήλωσε κατηγορηματικά, «Αυτά έχουν παγώσει όλα, ήταν προτάσεις, δεν πέρασαν στο διοικητικό συμβούλιο».
Διευθύνοντας σύμβουλος της κρατικής θα τοποθετηθεί μέσα στην εβδομάδα και θα είναι δημοσιογράφος.
Για το φαινόμενο πλούσιων εκδοτών με φαλιρισμένα μαγαζιά που απειλούνται με λουκέτο και κίνδυνο εργαζομένων να μείνουν χωρίς δουλειά, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει καλή θέληση και πρόθεση μέχρι που δεν μπαίνει όμως στα όρια της ελεύθερης αγοράς.
Τέλος για την κρατική διαφήμιση δήλωσε πως θα είναι λιγότερα χρήματα ωστόσο δίκαια κατανεμημένη και όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια.
enimerosi24