Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Μεταξάς: " «Οταν τρέχεις μόνος σου, είναι λογικό να συγκεντρώνεις τέτοια ποσοστά"


Σφάζει με το... βαμβάκι. Λίγους μήνες μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την καθημερινή σειρά «Η ζωή της άλλης», ο Οθωνας Μεταξάς δικαιολογεί απολύτως τους λόγους για τους οποίους δεν βρίσκεται φέτος ανάμεσα στους πρώην συνεργάτες του.
Οσον αφορά την υψηλή τηλεθέαση της σειράς, υποστηρίζει πως είναι πλασματική και πως το συγκεκριμένο προϊόν απλώς δεν έχει σκληρό ανταγωνισμό.
Είναι ένα παραμύθι μονοδιάστατο. Οι χαρακτήρες δεν έχουν καμία εξέλιξη. Είναι καρτουνίστικοι. Ο ρομαντικός... ρομαντικός, ο σκληρός... σκληρός. Δεν έχω πρόβλημα με τα καθημερινά. Με το συγκεκριμένο είδος έχω, των ξενόφερτων σεναρίων, δηλώνει o Οθωνας Μεταξάς που επέλεξε να μείνει εκτός τηλεόρασης, παρά σε κάτι που δεν τον ικανοποιούσε: «Οπως έχω πει, για μένα έκλεισε αυτός ο κύκλος. Η παραγωγή ήταν άψογη και συνεπέστατη. Ολα ήταν καλά για τον χρόνο αυτό που πέρασε.
Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ ότι μπορούσα μέσα από αυτή τη σειρά να δώσω κάτι άλλο» πρόσθεσε ο ηθοποιός που φέτος θα βρίσκεται στο θέατρο «Αγγέλων βήμα», πρωταγωνιστώντας στο έργο του Spiro Simone «Η αυλή».
Ο Οθωνας Μεταξάς δίνει τη δική του απάντηση και για τα υψηλά ποσοστά της «Ζωής της άλλης» καθώς, ενώ επικροτεί την καθημερινή εργασία των ανθρώπων της παραγωγής, από την άλλη θεωρεί πως το 40% οφείλεται στο μη ανταγωνισμό: «Οταν τρέχεις μόνος σου, είναι λογικό να συγκεντρώνεις τέτοια ποσοστά. Δυστυχώς, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, η τηλεθέαση είναι πλασματική. Στους τηλεθεατές αρέσει η μυθοπλασία και σίγουρα την προτιμούν, σε σχέση με ένα ριάλιτι». Τέλος, ο ηθοποιός αποκαλύπτει ότι δεν παρακολουθεί τη σειρά, πλην του ζάπινγκ που κάνει, ενώ δεν θέλησε να μπει στη διαδικασία να μιλήσει για τον αντικαταστάτη του Αλέξανδρο Μπουρδούμη καθώς, όπως είπε, δεν σχολιάζει ποτέ συναδέλφους του. Πηγή:Espresso