Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΡ: Πρόστιμα για Ντούβλη και έλλειψη πολιτικής πολυφωνίας


O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ.Χυτήρης είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι.Λασκαρίδη, ο αρμόδιος για το ΕΣΡ και αυτό καθορίζεται από την υπ' αριθ. 276 (30/9/2010) απόφαση του πρωθυπουργού.

Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Star για την εκπομπή «Φώτης και Μαρία» (4/5/2010), με αιτιολογικό την υποβάθμιση της ποιότητας προγράμματος.

Το ΕΣΡ επιλήφθηκε του θέματος ύστερα από καταγγελία δικηγόρου σχετικά με την προβολή της Μαριάννας Ντούβλη από το κανάλι.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό σταθμό του AΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση ξενοδοχείου στην εκπομπή «Love Bites» (14 και 21/5/2010).

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό «Astra TV» του νομού Μαγνησίας για καταστρατήγηση του νόμου και παράνομη δικτύωσή του με το κανάλι Mad.

Πρόστιμο 15.000 επιβλήθηκε εξάλλου και στο τηλεοπτικό κανάλι «Αρχιπέλαγος TV» του νομού Δωδεκανήσου, ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι δεν πρόβαλε το κανάλι τις απόψεις του και αντίθετα πρόβαλε μόνο τις απόψεις ανθρώπων που τον κατηγορούσαν.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Best FM για διαφήμιση ιστοσελίδας που αφορούσε τυχερά παιχνίδια (διαδικτυακό καζίνο).Το ΕΣΡ αποφάσισε να χορηγήσει άδεια για ψηφιακό δέκτη στο τηλεοπτικό κανάλι «Πατρίδα TV» του νομού Χίου.

Οσον αφορά το ραδιοφωνικό σταθμό Hot FM, το ΕΣΡ θα περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το αν ο σταθμός λειτουργεί νόμιμα ή όχι.

Αναφορικά με το «Κανάλι 28» του νομού Γρεβενών και στο οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για τη μη υποβολή στοιχείων που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 310/1996, ύστερα από αίτηση θεραπείας του καναλιού και προσκόμιση των στοιχείων του ΠΔ το πρόστιμο μεταβλήθηκε σε σύσταση.

Το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ραδιοφωνικού σταθμού "Athens International Radio" του δήμου της Αθήνας να του δοθεί άδεια σύμφωνα με το νόμο 3310/2005 του Ρουσόπουλου. Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου και ειδικότερα η προϋπόθεση που ορίζει ότι θα έπρεπε ο σταθμός να είχε συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία του 1999 ή του 2001.

Αναφορικά με τον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλονίκη TV» του νομού Ημαθίας, για τον οποίο δύο φορές είχε παρθεί απόφαση για οριστική διακοπή καθώς δεν προσκόμιζε τα στοιχεία που ζητούσε το ΕΣΡ, το Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δοθεί τρίμηνη διωρία στο σταθμό για την μεταβίβασή του σε άλλο ιδιώτη.

Σήμερα παρουσιάστηκαν στο ΕΣΡ εκπρόσωποι του MEGA και της ΝΕΤ προκειμένου να απολογηθούν σχετικά με την πολιτική πολυφωνία, δηλαδή τα ποσοστά παρουσίασης του ΚΚΕ και της ΝΔ κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν προθεσμία προκειμένου μέχρι την επόμενη Δευτέρα να καταθέσουν υπόμνημα με τα στοιχεία που εκείνοι έχουν συγκεντρώσει, αμφισβητώντας τα στοιχεία του ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία.


imerissia