Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΤ: Αύριο η προκήρυξη για τους συμβασιούχους


Αύριο 20 Οκτωβρίου, η ΕΡΤ Α.Ε. θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Οι θέσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη σε προσωπικό τόσο των Κεντρικών, όσο και των Περιφερειακών Υπηρεσιών.

Τα πλήρη κείμενα των προκηρύξεων με τα παραρτήματά τους, η αναλυτική περιγραφή των θέσεων εργασίας και των προσόντων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, θα βρίσκονται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ, από την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο ηλεκτρονικά, από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, στην οποία θα παραπέμπει η ηλεκτρονική ανάρτηση της προκήρυξης στην ανωτέρω διαδικτυακή διεύθυνση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη για την πλήρωση και των υπολοίπων θέσεων. Επισημαίνεται ότι οι θέσεις που αφορούν την ΕΡΤ-3 προκηρύσσονται απευθείας από την ίδια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα των συμβασιούχων είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή των ενημερωτικών προγραμμάτων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αφού οι μόνιμοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ -παρά το μεγάλο αριθμό τους- δεν επαρκούν.

Η κυβέρνηση, το περασμένο καλοκαίρι, με στόχο τη μείωση του κόστους -στο πλαίσιο των κινήσεων που έγιναν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για μείωση των εξόδων- προχώρησε στη δραστική περικοπή των θέσεων, πράγμα ωστόσο που είχε σαν συνέπεια την πρόωρη διακοπή των καλοκαιρινών ενημερωτικών εκπομπών.

Στην νέα τηλεοπτική σαιζόν, αρκετές είναι οι εκπομπές που ακόμα δεν άρχισαν, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξή τους, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για τις ενημερωτικές εκπομπές, των οποίων οι ανάγκες, ενόψει των εκλογών, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.