Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πασχάλης Τσαρούχας: «Ευτυχισμένος δεν είναι ποτέ κανένας»


Ο Πασχάλης Τσαρούχας μιλάει και αποκαλύπτει όσα δεν γνωρίζαμε για τον ίδιο, την οικογένεια του και για τις δυσκολίες του επαγγέλματος του.

Έχω την αίσθηση ότι πλέον είσαι πιο ώριμος αλλά και ένας ευτυχισμένος άνθρωπος..
Ευτυχισμένος άνθρωπος δεν είναι κανένας. Όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο λέει ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Ωστόσο είμαι ένας άνθρωπος που πλέον γνωρίζει τι κάνει. Δεν είμαι χύμα ,όπως παλαιότερα. Προσπαθώ να γνωρίζω τι κάνω, να προβλέψω τις συνέπειες όσων πραγμάτων θα κάνω. Στιγμές χαράς έχουμε, ψήγματα ευτυχίας ζούμε. Ευτυχισμένος όμως δεν μπορεί να είναι κανένας , γιατί θεωρώ πως μόνοι μας ερχόμαστε στον κόσμο και μόνοι μας φεύγουμε».
Η πατρότητα συνήθως δεν κάνει τον άνθρωπο πιο σοβαρό;
«Πιο σοβαροφανή θέλεις να πεις. Από τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί σκέφτεσαι πρώτα το παιδί και μετά τις δικές σου επιθυμίες. Ή αν κάνω εγώ αυτό, τι αντίκτυπο θα έχει στο παιδί μου. Και σου φέρνει μι σοφία. Άμα καταπιέσεις τις δικές σου επιθυμίες, θα γίνεις υστερικός και αυτή την υστερία θα την μεταφέρεις στο παιδί σου».
Ο Αχιλλέας ήρθε στη ζωή σου σε μια περίοδο που δεν ήσουν καλά γιατί τότε έχασε τον πατέρα σου.
«Ναι, ο ένας έφυγε και ο άλλος ήρθε μέσα τον ίδιο μήνα. Έχει συμβεί σε πάρα πολλούς ανθρώπους»
Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής σου;
«Ναι. Ο πατέρας μας και η μητέρας μας , για όσους έχουν μεγαλώσει καλά με τους γονείς του, είναι τα σημεία αναφοράς σου. Από την στιγμή που χάνεις έναν από τους δύο ανατρέπονται πολλά πράγματα. Αισθάνεσαι εντελώς αδύναμος, όχι γιατί χρειαζόσουν κάτι από το γονιό, αλλά γιατί ξέρεις ότι αν το χρειαστείς, δεν μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν. Χάνεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι ασφαλής. Κλονίζεσαι».
Πρόσφατα γράφτηκαν διάφορα. Ότι περνάει κλυδωνισμούς ο γάμος σας , ότι περνάτε κρίση, ότι χωρίσατε.
«Ξέρεις εσύ κανένα γάμο που να είναι σε όλα τέλειος; Όλοι οι γάμοι έχουν τα θέματά τους .Αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίζεις. Προσπαθούμε να καταλάβουμε το περιβάλλον μας, το οποίο αλλάζει τόσο δραματικά που δεν μας επιτρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στους ανθρώπους δίπλα μας. Όλοι τον πόλεμό μας κάνουμε και όλη την μάχη μας δίνουμε. Αυτό είναι μια γενική παραδοχή, αλλά από αυτό μέχρι να διαλύονται τα σπίτια είναι κάτι χρόνια μακριά».
Τα τελευταία χρόνια σε βλέπαμε πάντα στην τηλεόραση. Φέτος γιατί έκανες μόνο μερικά επεισόδια στο “Κάρμα”; Απέχεις συνειδητά;
«Όχι ,τη στιγμή που είναι το επάγγελμά σου καλό είναι να βρίσκεσαι μέσα στην τηλεόραση, έστω κι αν δεν σου αρέσει, για να προσπαθείς να τη βελτιώσεις όπως πιστεύεις εσύ. Το να απέχεις είναι λάθος. Από την άλλη όπως εμείς κάποτε πήραμε τις θέσεις κάποιων παλαιοτέρων ,έτσι τώρα κάποιοι νεότεροι θα έρθουν να πάρουν την δική μας θέση».
Πηγή: Λοιπόν