Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

EΡΤ: Από σήμερα οι αιτήσεις συμβασιούχων


Από σήμερα έως και την 4η Νοεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς την ΕΡΤ για την κάλυψη, μεταξύ άλλων, των 195 θέσεων συμβασιούχων δημοσιογράφων στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Απ’ αυτό τον αριθμό οι 171 θα είναι για την «μαμά» ΕΡΤ στην Αθήνα και οι υπόλοιποι για την ΕΡΤ3.
Οι πληροφορίες του theplayer αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συναδέλφους που θα καταθέσουν αίτηση θα υπάρχουν και αρκετές εκπλήξεις που θα αφορούν δημοσιογράφους που ήταν στην ΕΡΤ μέχρι τα τέλη Ιουλίου και δεν θα καταθέσουν αίτηση και σε εντελώς νέους που θα δοκιμάσουν την τύχη τους.
Ανάμεσα στους 171 δημοσιογράφους που θα προσληφθούν ως συμβασιούχοι στην «μαμά» ΕΡΤ, οι περίπου 25 θα είναι για την αθλητική διεύθυνση. Το θέμα που προκύπτει απ’ την προκήρυξη, η οποία βγήκε στον «αέρα» την περασμένη εβδομάδα προκύπτει ότι οι όροι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και δεσμευτικοί, ενώ δεν προβλέπουν υψηλές αμοιβές. Μεγάλο πρόβλημα, επίσης, αποτελεί το γεγονός της δέσμευσης για μη απασχόληση σε ανταγωνιστικό ΜΜΕ, κάτι που θα φανεί στο τετράμηνο της υποχρεωτικής διακοπής όπου οι προσληφθέντες συμβασιούχοι θα πρέπει να αναζητήσουν πόρους διαβίωσης και μάλιστα σε μία ειδικά δύσκολη και «κλειστή» περίοδο.