Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"Food & the city" στην πλατεία Συντάγματος


Αυτή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 18:00, o βραβευμένος σεφ, Βασίλης Καλλίδης, μας προσκαλεί σε ακόμη μια βόλτα μέσα από το «Food and the City» σε άγνωστες γωνιές της Αθήνας.

Αυτή τη φορά, ο Βασίλης μάς καλημερίζει από την πλατεία Συντάγματος. Απολαμβάνοντας έναν χυμό στο καφέ ενός πολυκαταστήματος, 5 ορόφους πάνω από την πλατεία, αναζητά στο κινητό τηλέφωνο του πληροφορίες για τα πολλά ονόματα που έχει αλλάξει η πλατεία.


Το κέντρο της πόλης κρύβει πολλές μικρές εκπλήξεις και ο Βασίλης είναι έτοιμος να τις ανακαλύψει!...
Η μυρωδιά από το βούτυρο τον οδηγεί στο εργαστήριο της πιο διάσημης τυρόπιτας του κέντρου για να μάθει το μυστικό της επιτυχημένης συνταγής της.

Μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά με τα υφάσματα, καταλήγει στην οδό Αιόλου για να δοκιμάσει ένα εναλλακτικό πρωινό: λουκουμάδες με μέλι, αλλά και με σοκολάτα.

Λίγο πιο κάτω, συναντά έναν θυρωρό, ο οποίος του αποκαλύπτει έναν υπέροχο κήπο στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου εργάζεται.
Σε μια στοά της Λέκκα, ο Βασίλης μας μαγειρεύει “σαρδέλες γεμιστές παντρεμένες”.

Λίγο αργότερα, επισκέπτεται έναν φίλο του δημοσιογράφο, τον Φώτη Βαλλάτο, ο οποίος του προτείνει μαγειρευτό φαγητό από delivery. Ο Βασίλης …αντιστέκεται και επιλέγει να δοκιμάσει ένα χειροποίητο σουβλάκι με παράδοση στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης.

Η βόλτα αποκτά άρωμα Ανατολής σε ένα μικρό μπακάλικο-ντελικατέσεν με γιαπωνέζικα προϊόντα, όπου μαθαίνει να φτιάχνει γνήσιο πράσινο τσάι. Τι καλύτερο για τη συνέχεια από ένα γλυκό! Έτσι, επισκέπτεται το ζαχαροπλαστείο του κύριου Γιώργου, όπου δοκιμάζει και μαθαίνει τη συνταγή για ένα ιδιαίτερο γλυκό, τα “αρωματικά μαντηλάκια”.

Όταν έρχεται η ώρα για τα ψώνια της ημέρας, ο Βασίλης εμπιστεύεται ένα κατάστημα ντελικατέσεν με προϊόντα μεσογειακής διατροφής. Εκεί, μαγειρεύει τη “σαλάτα του γραφείου”, μια σαλάτα με πένες που ετοιμάζεται γρήγορα και είναι η εύκολη και νόστιμη λύση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.

Με γεμάτο το στομάχι και μια υπέροχη μέρα γεμάτη εικόνες, ο Βασίλης ανηφορίζει την οδό Ερμού και μας καληνυχτίζει από την πλατεία Συντάγματος.