Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι «Κηπουροί του MEGA» θα μας συστηθούν το Σάββατο


"Οι Κηπουροί του Mega" παίρνουν τα σύνεργα τους κι έρχονται να μας συστηθούν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 18:15
Θέλεις κήπο, αλλά έχεις μια άδεια ταράτσα; Θέλεις ένα καταπράσινο μπαλκόνι; Φαντάζεσαι την αυλή σου γεμάτη φυτά;
Από αυτό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:15, την απάντηση στα ερωτήματα αυτά έχουν οι γεωπόνοι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν αφιλόξενους άδειους χώρους σε μικρές οάσεις, μέσα στην πόλη.
Σε κάθε εκπομπή θα βλέπουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε από την αρχή έναν κήπο, μια βεράντα ή μια ταράτσα, ενώ παράλληλα θα δίνονται χρηστικές συμβουλές για την κηπουρική τέχνη.
Στην εκπομπή αυτού του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, οι «Κηπουροί του MEGA» επισκέπτονται μια πολυκατοικία στο Νέο Ηράκλειο. Οι έξι οικογένειες που μένουν εκεί φαίνεται πως δεν μπορούν να συμφωνήσουν και να καταλήξουν όσον αφορά την μεταμόρφωση του κοινόχρηστου κήπου τους. Οι τρεις γεωπόνοι καλούνται να αναλάβουν δράση προτείνοντας την καλύτερη λύση ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Ακόμη, στην εκπομπή φιλοξενούνται μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου

Ο Σωτήρης Βρεττός μας προτείνει έναν τρόπο για να έχουμε πάντα φρέσκα λαχανικά στη διάθεσή μας, δημιουργώντας ένα μποστάνι στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Στην πρώτη εκπομπή θα μας δείξει τα πρώτα βήματα για την κατασκευή του, την επιλογή του κατάλληλου χώρου και την μέθοδο καλλιέργειας του.


Ο γιατρός των φυτών

Ο Μάκης Τσόκας με βοηθό την Άρτεμη Αστεριάδη μας δίνει συμβουλές για να γιατρεύουμε τα άρρωστα φυτά μας. Αυτή τη φορά, ο «γιατρός» με τη βοηθό «νοσοκόμα» θα μας δείξουν πώς να αντιμετωπίσουμε την μελίγκρα.

Go Green

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος μας συστήνει τον «πράσινο» τρόπο ζωής, προτρέποντάς μας να κάνουμε την οικολογία πράξη στην καθημερινότητά μας. Για αρχή, θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε μικρά θερμοκήπια από πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.

Το φυτό της ημέρας

Μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, θα μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από ένα συγκεκριμένο φυτό. Σε αυτή την εκπομπή, την τιμητική του έχει το βιβούρνο λουσίντουμ.