Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πιέσεις στο BBC για χρηματοδότηση του World Service


Διατεθειμένος να επωμιστεί τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου World Service, ύψους 300 εκατ. λιρών, φαίνεται ο διευθύνων σύμβουλος του BBC, Μαρκ Τόμπσον.
Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την καταβολή 556 εκατ. λιρών που συνεπάγεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών τηλεόρασης στους Βρετανούς άνω των 75 ετών.
Σύμφωνα με την έρευνα της MediaGuardian.co.uk, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους διαπραγματευτές του BBC και της κυβέρνηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της διεθνούς υπηρεσίας του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της συνοπτικής έκθεσης δαπανών της κυβέρνησης, οι Βρετανοί αξιωματούχοι σκέφτονται να ασκήσουν πιέσεις στο BBC προκειμένου να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του World Service, τα οποία μέχρι τώρα καλύπτονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η πρόταση αυτή θα τεθεί ως εναλλακτική στην καταβολή 556 εκατ. λιρών από το BBC προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κόστος των δωρεάν αδειών τηλεόρασης για τους ηλικιωμένους –ένα κονδύλι που είναι πιθανό να οδηγήσει σε περικοπή των υφιστάμενων προϋπολογισμών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
naftemporiki