Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Το Νησί": Εφερε νέο ρεκόρ στην τηλεόραση


Σχεδόν έξι εκατ. τηλεθεατές ήταν µπροστά στις τηλεοράσεις τους το βράδυ που έκανε πρεµιέρα η σειρά «Το Νησί» (Mega). Η συνολική τηλεθέαση στη συγκεκριµένη ζώνη ανήλθε στο 57%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μόνο το πρώτο επεισόδιο της σειράς, η οποία βασίζεται στο οµότιτλο βιβλίο της Βικτόριας Χίλσοπ σε προσαρµογή σεναρίου Μιρέλλας Παπαοικονόµου και σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, είδαν 3.555.000 ζευγάρια µάτια, σύµφωνα µε τα στοιχεία τηλεθέασης που έδωσε στη δηµοσιότητα, για τον πρώτο µήνα της σεζόν 2010-2011 το Mega.

Το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραµµα του καναλιού «Πρωινό mou» φαίνεται ότι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις το συγκεκριµένο διάστηµα, συγκριτικά µε τις ανάλογες εκποµπές. Εχει αποσπάσει τη µερίδα του λέοντας από την πίτα της τηλεθέασης της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης µε µερίδιο 23%. Το δεύτερο σε µέγεθος κοµµάτι απέσπασε το «10µε 1 µαζί» του Antenna, που είχε 17,2%µερίδιο και τρίτη βρέθηκε η εκποµπή «Καφές µε την Ελένη» του Alpha µε µερίδιο 12,8%. Η εκποµπή «Πρωινό mou» κατέχει, σύµφωνα πάντα µε τα στοιχεία του Mega, τα πρωτεία και στις γυναίκες 25-44 ετών αποσπώντας την προτίµηση του 28,9% τουσυνόλου τους. ∆εύτερη επιλογή αυτής της ηλικιακής οµάδας τηλεθεατών – σύµφωνα µε τα στοιχεία της Nielsen Media Mesurment που επεξεργάστηκε το τµήµαέρευνας του Mega – είναι η εκποµπή «Καφές µε την Ελένη» µε µερίδιο 18,9% (η µεταξύ τους διαφορά είναι 19 ποσοστιαίες µονάδες, κατά το Mega).

Το κανάλι, µεσούσηςτης οικονοµικής κρίσης – «έγιναν µειώσεις µισθών, θα ακολουθήσουν µειώσεις στο κόστος παραγωγών, αλλά δεν θα γίνουν µειώσεις στο προσωπικό» –,αύξησε κατά 60% τον χρόνο που αναλογεί στο ψυχαγωγικό πρόγραµµά του και προσανατολίστηκε σε «οικονοµικές παραγωγές» όπως οι «Master Chef», «Food and the City», «Κηπουροί του Mega», «Η ζωή της άλλης», «Money Drop», «Just the Two of Us».

Το διάστηµα 11 Οκτωβρίου- 4 Νοεµβρίου η σειράγια τη ζωή των χανσενικών της Σπιναλόγκας εµφανίζεται υψηλά στις προτιµήσεις των τηλεθεατών, έχοντας καταλάβει τις πρώτες τρεις θέσεις τηλεθέασης στο top 15 της συγκεκριµένης περιόδου. «Ρεύµα» έχει και η εκποµπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου στονAlpha, που έχεικαταλάβει τις θέσεις4 έως 6 στηνκλίµακα τηλεθέασης. Επτά από τις εννέα άλλες θέσεις του top 15 είναι κατειληµµένες από την καθηµερινή δραµατική σειρά «Η ζωή της άλλης».

(Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ)