Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ


Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα αγωνίας για την επόμενη μέρα αλλά και ενότητας που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η συνέλευση των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ανακοινωθεί στην διοίκηση του ΔΟΛ ότι δεν δέχονται καμία απόλυση αλλά ούτε και καμία προσπάθεια μεταβολής εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων στα πλαίσια των νέων ιντερνετικών δραστηριοτήτων.
Εξουσιοδότησαν την ΕΣΗΕΑ (μέλη του ΔΣ της οποίας ήταν παρόντα) να ζητήσουν νωρίς το πρωί της Δευτέρας συνάντηση από την διοίκηση του ΔΟΛ για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να γίνουν σαφείς οι απαιτήσεις αλλά και σχεδιασμοί της διοίκησης του ΔΟΛ μετά το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος.
Σε κάθε περίπτωση είτε υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση του ΔΟΛ είτε όχι οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ αποφάσισαν να κάνουν νέα συνέλευση την Δευτέρα για να καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το τι θα έχει συμβεί νωρίτερα. Όπως διαφάνηκε από την συνέλευση πάντως το κλίμα είναι σαφώς υπέρ της έναρξης άμεσων και δυναμικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ρητές διαβεβαιώσεις για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας αλλά και την τήρηση όλων όσων αναφέρονται στις συλλογικές συμβάσεις.
Ενδιαφέρον για τα όσα θα ακολουθήσουν γενικότερα είχε και η παρουσία εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ ο οποίος ανέφερε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από όλα τα έντυπα του ΠΗΓΑΣΟΥ να δηλώσει την συμπαράσταση του αλλά κυρίως να πει ότι η απόφαση που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ θα αποτελέσει πιλότο και για εκείνους για να πράξουν το ίδιο και να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται.
enimerosi24