Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΤ: Στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ στη Μασσαλία


Με δύο διεθνείς συμπαραγωγές θα συμμετάσχει η δημόσια τηλεόραση στην απονομή του 15ου Διεθνούς Βραβείου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ που θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία. Πρόκειται τα ντοκιμαντέρ “Sugar Town: the day after” του Κίμωνα Τσακίρη που διαγωνίζεται για το «Μεγάλο Βραβείο της Γαλλικής Τηλεόρασης» στην ενότητα «Θέματα της Μεσογείου» και το «Κάλεσμα του Βουνού» του Στέλιου Αποστολόπουλου που διαγωνίζεται στην ενότητα «Μνήμες, Κουλτούρα, Κληρονομιά».

Η τελετή της βράβευσης θα γίνει τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου. Από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, η Μασσαλία - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013- είναι η πόλη που υποδέχεται φέτος τις εκδηλώσεις για την απονομή του 15ο Διεθνούς Βραβείου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ για το 2010.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Γάλλος δημοσιογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης Serge Moati.

Το Διεθνές Βραβείο Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, που ξεκίνησε στη Γαλλία το 1994 με πρωτοβουλία του CMCA (Μεσογειακό Κέντρο Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας) και συνεχίζεται με την συμμετοχή και τη συνεργασία της Ιταλικής Δημόσιας Τηλεόρασης, RAI.