Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

EΣΡ: Επιτέλους...οι αποφάσεις θα εκτελούνται!


Ουσιαστικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την κρίση της νομιμότητας των αποφάσεων του ΕΣΡ από το ΣτΕ φέρνει η πρόσφατη απόφαση της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής, σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των περιφερειακών και τοπικών τηλεοπτικών επιχειρήσεων.
Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρθηκε ο κ. Ι. Λασκαρίδης. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι, σε περίπτωση δεδικασμένου, οι αποφάσεις του Συμβουλίου θα εφαρμόζονται άμεσα.
Την ίδια ώρα, χθες, το ΕΣΡ επέβαλε νέα σειρά προστίμων, ενώ, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η τοποθέτηση των νέων μελών του, σε αντικατάσταση εκείνων που έχει λήξει η θητεία τους.
Χθες, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, καλούμενος να τοποθετηθεί σχετικά με την εξέλιξη αυτή, ανέφερε ότι, κατά την άποψή του, η απόφαση αυτή, με δεδομένο ότι ελήφθη από την Ολομέλεια του ΣτΕ, ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο, βάσει του οποίου το Δ' Τμήμα θα αντιμετωπίζει όλες τις μελλοντικές προσφυγές των περιφερειακών και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών κατά των αποφάσεων της ανεξάρτητης αρχής.
Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι, αν αυτό ισχύσει, οι αποφάσεις του ΕΣΡ δεν θα μπορεί ούτε καν να ανασταλούν και θα πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα.
Ειδικότερα, ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι η απόφαση αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό Αθήνα TV, ο οποίος έκανε την προσφυγή, ωστόσο η υπόθεσή του απορρίφθηκε, αφού το ΣτΕ έκρινε ότι όλοι οι σταθμοί λειτουργούν παρανόμως.
Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή είχε εκδώσει απόφαση διακοπής λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Αθήνα TV, κατά της οποίας είχε προσφύγει το περιφερειακό κανάλι, έχοντας μάλιστα αρχικά επιτύχει την αναστολή της απόφασης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά στις αγορές των περιφερειακών και τοπικών σταθμών, στις οποίες η νομιμότητα λειτουργίας ανανεώθηκε με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
ναυτεμπορική