Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σεχραζάτ: Η μητέρα της μητέρας μου είναι από την Κρήτη"


Από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Ελλάδας γυναίκες όλων των ηλικιών βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Ζάππειο για να συναντήσουν τον Ονούρ και τη Σεχραζάτ ή αλλιώς τον Χαλίτ Εργκένζ και την Μπεργκιουζάρ Κορέλ. Τα μέλη του φαν κλαμπ της σειράς «Χίλιες και μία νύχτες» στο facebook, που φτάνουν τα 6.000, είχαν στείλει τους αντιπροσώπους τους και οι δύο Τούρκοι πρωταγωνιστές δεν σταμάτησαν να δίνουν αυτόγραφα.
«Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη φιλοξενία και τη διοργάνωση. Θεωρώ πως αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης συνεργασίας. Γιατί ο γείτονας έχει ανάγκη ο ένας απ’ τον άλλον και μοιράζεται και τον καφέ και το αλάτι», δήλωσε ο Χαλίτ Εργκένζ, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του θα επισκεφθούν αύριο το πρωί την Ακρόπολη πριν αποχωρήσουν από τη χώρα μας.
Με ευχάριστη διάθεση το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς του ΑΝΤ1 απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και της... διευθύντριας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1, Κατερίνας Γαγκάκη, που ως μεγάλη φαν της σειράς, δεν άντεξε και ρώτησε για το μεγάλο φινάλε.
«Πρέπει να ακούμε τη φωνή της καρδιάς μας» αρκέστηκε μόνο να πει ο Χαλίτ, ο οποίος μιλούσε στο περισσότερο μέρος της συνέντευξης Τύπου, αν και με το ύφος του έδειξε πως τελικά θα έρθει το happy end για τη σχέση τους στη σειρά που ξεκίνησε με έναν κάπως «περίεργο τρόπο», αφού η Σεχραζάτ κοιμάται με τον Ονούρ ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που της δίνει ώστε να σώσει το παιδί της.
«Το θέμα ήταν ταμπού για την Τουρκία και ναι στην αρχή δεχόμασταν βροχή ερωτήσεων για το πού θα έφτανε τελικά μια γυναίκα για να σώσει το παιδί της», λέει η Μπεργκιουζάρ Κορέλ. «Ειδικά στην αρχή που δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη απήχηση με ρωτούσαν διαρκώς γι’ αυτό το θέμα.
Ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχει η σειρά τόσο μεγάλη επιτυχία ούτε στην Ελλάδα», παραδέχτηκε η πανέμορφη ηθοποιός. «Η μητέρα της μητέρας μου είναι από την Κρήτη, έτσι δεν νιώθω ξένη όταν έρχομαι εδώ. Το κλίμα είναι το ίδιο, τα φαγητά δεν τα έχω δοκιμάσει όλα!». Αυτό τον καιρό η Μπεργκιουζάρ Κορέλ συμμετέχει σε μια σειρά που λέγεται το «Ατελείωτο τραγούδι», ενώ ο Χαλίτ ετοιμάζεται για ένα μεγάλο πρότζεκτ.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής συνεργασίας οι δύο ηθοποιοί δήλωσαν πρόθυμοι και ίσως η παραμονή τους εδώ να τους βρει με ένα νέο... συμβόλαιο. Αλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλοβλέπουν το γκελ του ζευγαριού στη χώρα μας και θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν.
Οι δύο ηθοποιοί που είναι ζευγάρι και στη ζωή απάντησαν και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις: «Η σχέση μας δεν έχει επηρεαστεί από τη δουλειά μας. Μιλάμε πολύ για τη δουλειά μας στο σπίτι, γιατί και οι δύο αγαπάμε την υποκριτική». Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου πρέσβη, Χασάν Γκογκούς, σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1.
EΘΝΟΣ