Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η απάντηση της ΕΡΤ για τις καταγγελίες του ΚΚΕ


Σχετικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε., με την οποία καταγγέλλεται η ΕΡΤ για «αντικομμουνιστική φρενίτιδα» με αφορμή την προβολή από την ΕΤ1 του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Σοβιετική ιστορία», η διοίκηση της ΕΡΤ αισθάνεται την υποχρέωση να διευκρινίσει και τονίσει τα ακόλουθα:
«Το ντοκιμαντέρ αγοράστηκε από την ΕΡΤ το 2009 και μεταδόθηκε για πρώτη φορά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 21.00 από την ΕΤ1.
Είναι πρόδηλο ότι το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ απηχεί την άποψη του δημιουργού του και για κανένα λόγο η ΕΡΤ δεν ταυτίζεται με αυτό. Οι τυχόν ανακρίβειες, υποκειμενικές κρίσεις, διαστρεβλώσεις ιστορικής αλήθειας ή ακραίες θεωρήσεις βαρύνουν αποκλειστικά τους συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής.
Η ΕΡΤ δηλώνει και διαβεβαιώνει ότι ουδεμία πρόθεση έχει να προβάλει την όποια αντικομμουνιστική θεώρηση της Ιστορίας, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως προς τα προγράμματά της από την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.
Η ΕΡΤ, σε κάθε περίπτωση, σέβεται απόλυτα τις απόψεις και την κριτική κάθε κόμματος και σταθερά προσπαθεί μέσα από τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών της να προβάλλονται όλες οι απόψεις, οι θέσεις και τα ρεύματα σκέψης, όπως αυτά εκφράζονται αυθεντικά τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς».