Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤ1: Το μεγάλο στοίχημα με τους τηλεθεατές


Ο ΑΝΤ1 έδωσε χθες το καθιερωμένο του ραντεβού με τους ανθρώπους του Τύπου και της διαφημιστικής αγοράς, σε μια ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου του προγράμματος στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Αραγε θα κερδίσει αυτή τη σεζόν τους τηλεθεατές;
Πριν από την προβολή του βίντεο με το νέο πρόγραμμα του σταθμού, μίλησαν ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Γιώργος Λεβέντης, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος και η Εμπορική Διευθύντρια του ΑΝΤ1 Νανή Τράκα.


Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού, είπε μεταξύ άλλων ότι η σεζόν που ξεκινά, θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ότι πρόκειται να δούμε σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία των ΜΜΕ. Τόνισε, όμως, ότι «ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές».

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε ότι ο κόσμος θα δει φέτος περισσότερη τηλεόραση λόγω των νέων συνθηκών και επομένως, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ καλά τηλεοπτικά προϊόντα». Αναφορικά με την πλήρη και πολύ επιτυχημένη ανανέωση που πέτυχε ο ΑΝΤ1 τα τελευταία χρόνια στην εικόνα και το περιεχόμενό του, είπε ότι «πίσω από αυτή την τεράστια αλλαγή του ΑΝΤ1 κρύβεται η ‘dream team’ του σταθμού που δούλεψε σκληρά».
Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, κ. Γιώργος Λεβέντης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «η προσπάθεια των τελευταίων 3 χρόνων έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι αυτή τη στιγμή, η αίσθηση που βγάζει ο ΑΝΤ1 προς τα έξω εκφράζει την αλλαγή του, τη νέα του ταυτότητα. Φέτος ο ΑΝΤ1 έκανε το καλύτερο λανσάρισμα των τελευταίων ετών».


Παράλληλα, τόνισε την έντονη παρουσία του ΑΝΤ1 στο Internet και τη δυνατότητά του να παράγει και να εκμεταλλεύεται περιεχόμενο όχι μόνο μέσα από την τηλεόραση, αλλά σε πολλαπλά μέσα όπως το ANT1 WEBTV. Εκτός από το πρωτοποριακό WEBTV PLUS, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο antennanews.gr, μια καινούργια σελίδα στην ενημέρωση που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες στο site του ΑΝΤ1 και θα ενημερώνεται συνεχώς με όλα τα νέα της επικαιρότητας με τη συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1.


Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης του σταθμού, Στρατής Λιαρέλλης. Μιλώντας για το νέο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΑΝΤ1 φιλοδοξεί να επαναφέρει τις ειδήσεις όπως τις ξέραμε παλαιότερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο που δεν θα υπάρχει στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 θα είναι οτιδήποτε θίγει την υπόληψη και την αισθητική, τόσο τη δική μας, όσο και των τηλεθεατών». Ανέφερε ότι είναι ένα πολυθεματικό δελτίο ειδήσεων και αποτελεί μια στρατηγική επιλογή του Ομίλου. Τέλος, μίλησε για την πολύ καλή δουλειά της δυνατής και έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων και τεχνικών των ειδήσεων και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα προσφέρουν ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.


Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1, Γιάννης Λάτσιος, προτού παρουσιάσει αναλυτικά το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι μετά από 3 χρόνια προσπάθειας για αλλαγή του σταθμού σε όλα τα επίπεδα, φέτος βλέπουμε την ωρίμανση του ΑΝΤ1. Και αυτή τη σεζόν ο ΑΝΤ1 επιμένει σε ένα πλήρες μίγμα προγράμματος που προσφέρει ποικιλία επιλογών στον τηλεθεατή.


Τόνισε μάλιστα ότι όλοι οι σταθμοί έχουν πλέον αντιληφθεί την ανάγκη για ένα τέτοιο μίγμα προγράμματος και ακολουθούν την ίδια γραμμή με τον ΑΝΤ1. Το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 περιέχει τα ‘δυνατά χαρτιά’ του σταθμού – προγράμματα που προκάλεσαν αίσθηση στο παρελθόν και συνεχίζονται – αλλά και καινούργιες ψυχαγωγικές προτάσεις για όλα τα γούστα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ειδικότερα για το prime time, ο ΑΝΤ1 έχει κάθε μέρα μια διαφορετική εναλλακτική πρόταση.

Τέλος, η Εμπορική Διευθύντρια του ΑΝΤ1, Νανή Τράκα, σχολιάζοντας τις νέες, δύσκολες συνθήκες στην αγορά των ΜΜΕ, είπε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ η συνεργασία ανάμεσα στα MME και τη διαφημιστική αγορά είναι απαραίτητη, προκειμένου να ωφεληθούν εκατέρωθεν.