Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ο τηλεπαρουσιαστής Τζον Στιούαρτ ο άνδρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ το 2010


Ο παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής διαλόγου Τζον Στιούαρτ εξελέγη ως ο άνδρας με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2010, πρωτεύοντας επί 49 προσώπων που άγουν και φέρουν την κοινή γνώμη και έχουν χαρακτηριστεί ως ρηξικέλευθοι σε κάποιο βαθμό εν μέσω μίας περιόδου ύφεσης.
Ο Στιούαρτ, που φιλοξένησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο «Καθημερινό Σόου με τον Τζον Στιούαρτ» αναδείχθηκε πρώτος στην προτίμηση 500.000 χρηστών της κοινωνικής ιστοσελίδας AskMen.
Ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ενώ ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατατάσσεται τρίτος. Στην τέταρτη θέση έτερο μέλος της κοινωνίας της πληροφορικής, ο συνιδρυτής και διευθυντής της Apple Στιβ Τζομπς.
«Διαπιστώσαμε την τάση του ρηξικέλευθου διότι μέγα μέρος της κατάταξης καλύπτεται από τη βιομηχανία», τονίζει ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Τζέιμς Μπάζιλ, τονίζοντας πως αυτός ο χαρακτηρισμός επεκτείνεται και σε άλλους υποψηφίους, όπως ο μουσικός Κέιν Γουέστ, που κατατάσσεται πέμπτος, και έβδομος, ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος απέδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από θεράπων της Μελπομένης, καθώς εγγράφεται σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και έχει συγγράψει και βιβλίο.
Στην 48η θέση της κατάταξης πάντως έρχεται ο Στίβεν Σλέιτερ, συνοδός καμπίνας σε πτήση της εταιρείας Jet Blue, ο οποίος αφού είχε περιλούσει με κοσμητικά επίθετα τους επιβάτες για την αναίδειά τους είχε πραγματοποιήσει μία επική έξοδο από το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα.
imerissia