Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Στέλιος Μάινας: "Το Νησί" ξεπέρασε τις προσδοκίες μου"



Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας μιλώντας για το ρόλο του, στο περιοδικό L’ OFFICIEL είπε πως «ο Γιώργης είναι ψαράς και πατέρας, περαματάρης, πάσχων και παθών. Χάνει τη γυναίκα του από την αρρώστια, τη μία κόρη σε βεντέτα, ενώ βλέπει την άλλη να κλείνεται στο νησί χτυπημένη κι αυτή από τη λέπρα. Αλλά, όπως σε όλες τις τραγωδίες,, η κάθαρση και η λύτρωση έρχονται με το τέλος.»
Ο Στέλιος Μάινας εξηγεί τι ήταν αυτό που τον κέντρισε να πει το ναι στη σειρά, λέγοντας πως «πρώτα απ’ όλα, έχει να κάνει με μία κατηγορία που εκτιμώ, τους «αποκλεισμένους» κάθε είδους, τις μειονότητες δηλαδή, και όταν είδα τον Ρεμουντάκη σε ένα ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ σχεδόν μισό, χωρίς χέρια, χωρίς μάτια και σχεδόν χωρίς φωνή αλλά με ψυχή λέοντα, είπα «ναι, αξίζει τον κόπο»! Άλλωστε, οι συντελεστές και οι συνθήκες έμοιαζαν ονειρικά τέλειες για να είναι αληθινές. Και ύστερα από οκτώ μήνες στην Κρήτη μπορώ να πω πως η δουλειά έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου».
Ο γνωστός ηθοποιός στη συνέντευξή του για το περιοδικό L’ OFFICIEL μιλά και για το παιδί που συνεχίζει να ζει μέσα του, λέγοντας χαριτολογώντας «ένα παιδί με γκρίζα μαλλιά -όσα έμειναν-και αρκετές ρυτίδες» ενώ αποκαλύπτει το όνειρό ζωής του που εξακολουθούν κι αυτά να είναι παιδικά.