Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το "Νησί" ταξιδεύει εκτός συνόρων...


To MEGA βρίσκεται ήδη σε διερεύνηση της ευρωπαϊκής αγοράς με στόχο να πουλήσει τα δικαιώματα προβολής της νέας του σειράς, «Το νησί» στην Ευρώπη. Η διάθεση προβολής ελληνικών προγραμμάτων δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο. Κατά κύριο λόγο όμως, στις ξένες αγορές εκπομπές διέθετε ως σήμερα η κρατική τηλεόραση, κυρίως ντοκιμαντέρ. Το MEGA σκοπεύει να αλλάξει αυτήν την παράδοση με το ισχυρότερο τηλεοπτικό χαρτί του: τη δραματική σειρά «Το νησί», που σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδίων των στελεχών του καναλιού, είναι η ακριβότερη παραγωγή, με κόστος που θα ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις ανωτέρου στελέχους του καναλιού, αυτό ακριβώς το διάστημα και πριν καν γίνει η πρεμιέρα της σειράς στην ελληνική τηλεόραση, γίνονται διαπραγματεύσεις με γνωστή εταιρεία διανομής στην Ευρώπη προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα προβολής για τηλεοπτικά κανάλια στη γηραιά ήπειρο. Οι πρώτες ενδείξεις είναι αισιόδοξες, αν και υπάρχουν πολλά εμπόδια. Οπως, για παράδειγμα, ότι στα ευρωπαϊκά κανάλια οι σειρές που μεταδίδονται δεν ξεπερνούν τα επτά ή οκτώ επεισόδια. Ο στόχος της πώλησης της σειράς ετέθη από την αρχή της παραγωγής της. Ηταν το δυνατό story της αλλά και το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, που είναι best seller στην Ευρώπη, οι πρώτες προδιαγραφές για την καλοστημένη παραγωγή.
Ενδεικτικό είναι ότι υπήρξε πρόνοια να μπει στην παραγωγή και δεύτερο κενό κανάλι ήχου ώστε να είναι δυνατή η μεταγλώττισή της σε άλλες γλώσσες. Εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς, το MEGA θα διαθέσει το «Νησί» και σε πιο φιλικές για την ελληνική τηλεόραση, αγορές: στην Τουρκία, στα Βαλκάνια και στην Ασία.
Όπως δήλωσε στέλεχος του καναλιού, υπάρχει ήδη συνεργασία με εταιρεία διανομής στις αγορές των Βαλκανίων. Ετσι, το MEGA έχει πουλήσει ήδη για ξένα τηλεοπτικά δίκτυα την καθημερινή σειρά «Τα μυστικά της Εδέμ» και αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να διαθέσει προς πώληση και τη δεύτερη μεγάλη καθημερινή του επιτυχία «Η ζωή της άλλης».

Πηγή: espresso