Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Παραιτήθηκαν δύο διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ


Ανακατατάξεις στις διευθυντικές θέσεις τις ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβάλλει τις παραιτήσιες τους η Γενική Διευθύντρια Τηλεόρασης Ελένη Χοϊδά αλλά και η Ευαγγελία Τσιλίκουνα από την θέση της Διευθύντριας Προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι παραιτήσεις προήλθαν μετά από άνωθεν παρέμβαση. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν πως ήταν κοινή απόφαση και των δύο διευθυντικών στελεχών να προχωρήσουν σε αυτήν τους την ενέργεια.
Ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια τηλεόραση Τηλέμαχος Χυτήρης έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα γίνουν αλλαγές σε όλη την πυραμίδα της ΕΡΤ. Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα και αναμένεται να επεκταθεί στην συνέχεια και στον τομέα των ειδήσεων όπου τα νούμερα συνεχίζουν να είναι άκρως απογοητευτικά. Η κάλυψη δε των γεγονότων ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού έχει προκαλέσει την δυσφορία ακόμα και του Μεγάρου Μαξίμου.
Παράπονα έχει και η αντιπολίτευση. Το ΕΣΡ για πρώτη φορά έχει καλέσει την ΕΡΤ σε απολογία για τα ποσοστά προβολής της ΝΔ που είναι ιδιαιτέρως χαμηλά και με το ζόρι πιάνουν το 20% σε αντίθεση με την κυβέρνηση η προβολή της αγγίζει το 70%... Πηγή: tvnea