Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

"Τα Κηπουρέματα": Νέα επεισόδια στο Σκάι


Τα «Κηπουρέματα» με νέα επεισόδια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δίνοντας προτάσεις και λύσεις για τους κήπους και τα φυτά κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και τους ξεναγεί στα μονοπάτια της κηπουρικής.
Στο σημερινό επεισόδιο (Κυριακή 17/10): Τα Κηπουρέματα επισκέπτονται έναν οικολογικό παιδικό σταθμό στα Σπάτα. Παρέα με τους λιλιπούτειους .αγρότες τρυγούν, πατούν τα σταφύλια, φτιάχνουν μουστοκούλουρα και φυτεύουν λαχανικά. Παράλληλα, βάζουν την πινελιά της εκπομπής στον περιβάλλοντα χώρο του παιδικού σταθμού.... Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης επισκέπτεται το Πεδίο του Άρεως και παρακολουθεί τη θεραπεία στην οποία υποβάλλονται οι φοίνικες για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού που τους απειλεί Και βέβαια, δεν λείπουν οι χρηστικές συμβουλές και τα οικολογικά σκευάσματα για να διατηρούνται τα φυτά πάντα στην καλύτερη κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεται άσκοπα το περιβάλλον.
Ακόμη, θα προτείνει στους ενδιαφερόμενους ιδέες και πρακτικές συμβουλές με τις οποίες μπορούν να ομορφαίνουν τα μπαλκόνια και τους κήπους τους με πυξίδα πάντα την περιβαλλοντική ευαισθησία και την επιστημονική αρτιότητα. Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης. Ο κ.Μπαρμπούτσης με την πλούσια εμπειρία του τόσο στον τομέα του όσο και στις εκπομπές που έχει παρουσιάσει στο ραδιόφωνο θα επιχειρεί να κάνει τη ζωή όλων όσο πιο πράσινη γίνεται.