Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τι είπαν Μιρέλλα Παπαοικονόμου και Στέλιος Μάινας για την πρεμιέρα του "Νησιού"


«Το Νησί» ήρθε και πλημμύρισε τους δέκτες μας με εικόνες και συναισθήματα.Κατάφερε να μας κάνει να δακρύσουμε, κατάφερε να μας παρασύρει στο τηλεοπτικό του ταξίδι.
«Το «Νησί» ήρθε να αποδείξει περίτρανα πως οι Ελληνες τηλεθεατές ξέρουν να ξεχωρίζουν τις καλές δουλειές, ξέρουν να αγκαλιάζουν τις ακριβές δουλειές. «Το Νησί» ήρθε για να αποδείξει πως τα τηλεοπτικά... σκουπίδια επιβιώνουν στην τηλεόραση όχι γιατί ο κόσμος είναι εκείνος που τα στηρίζει, αλλά γιατί πολύ απλά κάποιοι δεν τους αφήνουν να έχουν το περιθώριο της επιλογής», μας δήλωσε χθες η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου για την πρεμιέρα του «Νησιού»...
«Ελπίζω και εύχομαι «Το Νησί» να γίνει η αιτία να επιστρέψουν γρήγορα και πάλι στους δέκτες μας ελληνικές σειρές που να αξίζουν τον κόπο να τις δει ο τηλεθεατής. Ελληνικές σειρές που να μην υποτιμούν ούτε τη νοημοσύνη μας, ούτε την αισθητική μας. «Το Νησί», με αυτό το 72,0% τηλεθέασης που κέρδισε, είναι σαν ο κόσμος να θέλησε να δώσει μία μαζική απάντηση στην τηλεοπτική φτήνια που τον έχει πνίξει», συμπληρώνει.
Για την πρεμιέρα του «Νησιού» μάς μίλησε και ο Στέλιος Μάινας, τον οποίο είδαμε ίσως στην πιο συγκλονιστική τηλεοπτική ερμηνεία της μέχρι τώρα πορείας του στη μικρή οθόνη:
«Είμαι και συγκινημένος και χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν τη δουλειά και η αλήθεια είναι πως το περίμενα πως θα τα πηγαίναμε καλά. Βέβαια, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα φτάναμε να κάνουμε τόσο τρελές τηλεθεάσεις.....

Ξέρετε κάτι; Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι και να γίνει προτιμώ να κρατώ πάντα... μικρό καλάθι. Η πορεία μου με έχει διδάξει πως η επιτυχία και η αποτυχία είναι... εξαδέλφες και εγώ προτιμώ αντί για συγγένειες να έχω φιλίες», μας είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε: «Το «Νησί» σημείωσε τέτοια επιτυχία, γιατί κατάφερε να αγγίξει την καρδιά του κόσμου.
Γιατί είναι μια δουλειά με απίστευτη αλήθεια... Και επειδή ζούμε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής κάμψης και εσωτερικής αναζήτησης, αναζήτησης των αξιών μας, ο κόσμος έσπευσε να αγκαλιάσει κάτι που του μίλησε με αλήθεια, κάτι που είχε αξία.
Εχουμε φτάσει στο σημείο όπου βλέπουμε χαραμάδα αλήθειας, να τρέχουμε να τη ρουφήξουμε. Ελπίζω «Το Νησί» να γίνει πράξη μίμησης και για τα υπόλοιπα κανάλια. Πρέπει όλοι ξανά να πιστέψουμε στην ελληνική μυθοπλασία. Δεν μπορεί να έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τυχερούς τους εαυτούς μας που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ναι, θέλω να πιστεύω πως «Το Νησί» θα είναι το πρόκριμα για να γίνουν και πάλι καλές δουλειές. Για να γίνουν δουλειές που θα μας πάνε μπροστά».
Οπως ήταν αναμενόμενο, «Το Νησί» ήρθε και εξαφάνισε από τον τηλεοπτικό χάρτη όλα τα προγράμματα που βρέθηκαν απέναντί του, σημειώνοντας μία απίστευτη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης. Μία πορεία που θα μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.
Ο μέσος όρος τηλεθέασης που σημείωσε η δραματική σειρά του Μεγάλου Καναλιού έφτασε το 61,7% (34,9% επί των ανοιχτών δεκτών) και τους 3.555.000 τηλεθεατές, ενώ η υψηλότερη επίδοσή της στα τέταρτα προβολής της «χτύπησε» μέχρι και το 39,5% (72,8% επί των ανοιχτών δεκτών), ποσοστό που μεταφράζεται σε 4.022.000 τηλεθεατές. «Το Νησί» είχε εξίσου εντυπωσιακή πορεία και σε επιμέρους ηλικιακά κοινά, όπως είναι οι γυναίκες από 15-34 ετών, όπου και κέρδισε μέχρι και το 75,0%!
Αυτή η τρελή κούρσα τηλεθέασης που έκανε η συγκεκριμένη παραγωγή την ανεβάζει αυτόματα στη δεύτερη θέση του πίνακα με τα δέκα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα όλων των εποχών (από το 1994 και μετά που ξεκίνησαν οι τηλεοπτικές μετρήσεις) με 3.555.000 τηλεθεατές.
Στην κορυφή αυτού του Τοπ 10 βρίσκουμε τη Γιουροβίζιον του 2009 με τον Σάκη Ρουβά και με 3.631.000 τηλεθεατές.
Στην τρίτη θέση τώρα πια συναντάμε το «Euro 2004» και την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, η οποία είχε κερδίσει 3.368.000 τηλεθεατές.
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ