Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ιταλία: «Διαδίκτυο τέλος»


Διαδίκτυο... τέλος για 3.000 εργαζόμενους στις διευθύνσεις της περιφέρειας του Λάτιο -της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης.

Η Ρενάτα Πολβερίνι, περιφερειάρχης του Λάτιο αποφάσισε να απαγορεύσει την ελεύθερη χρήση του διαδικτύου στους συνολικά 3.000 υπαλλήλους της.

Η Ρ. Πολβερίνι, η οποία εξελέγη με την κεντροδεξιά συμμαχία την περασμένη άνοιξη, έδωσε εντολή στους στενότερους συνεργάτες της να κάνουν γνωστό στους υφιστάμενους ότι «η χρήση του διαδικτύου θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα αυστηρά επαγγελματικά ενδιαφέροντα τής κάθε διοικητικής διεύθυνσης της περιφέρειας».

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περιφέρειας του Λατίο, 70% των εργαζομένων συνδέονταν καθημερινά, τουλάχιστον μια φορά, με το «κοινωνικό δίκτυο» του Facebook και 20% με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Messenger και το YouTube.

«Πολλοί εργαζόμενοι αλλά και γενικότερα πολίτες της Ρώμης εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση της απόφασης της κεντροδεξιάς περιφερειάρχη. Πίστευαν ότι, δεδομένου του συνδικαλιστικού της παρελθόντος, δεν θα προχωρούσε άμεσα στον περιορισμό του δικαιώματος πλοήγησης των εργαζομένων», σημειώνουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν, επιθυμούμε απλώς να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας, Σαλβατόρε Ρόγκι, στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο».

Υπενθυμίζεται ότι και το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», τον περασμένο Ιανουάριο είχε προσπαθήσει να «κόψει» τον πρόσβαση των υπαλλήλων του στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μετά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και τις αρνητικές κριτικές μερίδας του Τύπου, η διεύθυνση του κόμματος ανακάλεσε την απόφαση, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους «να κάνουν χρήση του Ιντερνετ, με λογική και μέτρο».
skai