Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

USA Today: Αποδυναμώνει την έντυπη έκδοση, το βάρος στο Ιντερνετ


Τριανταπέντε θέσεις εργασίας περικόπτει από την αίθουσα σύνταξής της η USA Today σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την έντυπη έκδοσή της και να δώσει έμφαση στο online περιεχόμενο από φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε στη διάθεση του Associated Press, επιπλέον 130 θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν έως ότου η εφημερίδα υλοποιήσει την τελευταία περικοπή.

Ο εκδότης της εφημερίδας Dave Hunke περιέγραψε τις εξελίξεις λέγοντας ότι είναι οι πιο δραματικές στην 28χρονη ιστορία του φύλλου. Με τις πωλήσεις να μειώνονται συνεχώς και με τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης να «τυραννά» το εμπορικό τμήμα της USA Today, συντάκτες και φωτογράφοι θα γράφουν και θα αναπτύσσουν ιστορίες για όσους ενημερώνονται ολοένα και πιο πολύ από κινητά, φορητούς υπολογιστές, tablets κ.λπ.

Ο στόχος που θέλει αρχικά να επιτύχει η USA Today είναι η αποδόμηση της ιεραρχίας που θέλει τους αρχισυντάκτες να επιβλέπουν τα τμήματα της επικαιρότητας, του αθλητισμού, των οικονομικών και των κοινωνικών θεμάτων. Στη συνέχεια η διοίκηση σκέφτεται να τοποθετήσει επικεφαλείς ομάδων που κινούνται γύρω από «κύκλους περιεχομένου» ενώ την ίδια στιγμή θα «πιέσει» το τμήμα ανάπτυξης στο να φέρει διαφημιστικά έσοδα.
Καθημερινή